10 boeken die je als ondernemer moet lezen

17/8/2023

Hieronder geven wij 10 boeken die je als ondernemer moet lezen. Uiteraard zijn er nog heel wat andere boeken te vinden die je nog kan lezen om jezelf en jouw business te boosten, maar wij zijn ervan overtuigd dat je met deze 10 boeken al heel ver komt!

Op de markt zijn er heel wat managementboeken en ondernemersboeken terug te vinden. Heel wat ondernemers steken heel wat tijd in dingen bij te leren, zichzelf te ontwikkelen omdat ze beter willen worden. Wil jij dat ook doen ,  maar zie jij door het bos de bomen niet meer met een overload aan boeken die op je afkomen? Neem hieronder dan een kijkje!

Een werkweek van 4 uur - Tim Ferriss

Volgens de auteur Tim Ferriss moet je het oude concept van hard werken tot aan jouw pensioen vergeten. Ferris heeft het oude werken en dan leven ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.

Of je nu een grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap - Stephen R. Covey

'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen.

Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkleven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt.

The Secret - Rhonda Byrne

'The Secret' bevat eeuwenoude wijsheid en inzichten van hedendaagse meesters. In dit boek vertellen zij hoe zij The Secret hebben ontvangen en gebruikt. Voor elk van hen was het een verbijsterende ervaring en hun verhalen zijn spannend en inspirerend. Stuk voor stuk laten zij zien hoe zij met The Secret konden bereiken wat ze niet voor mogelijk hadden gehouden.

The Secret heeft het leven veranderd van degenen die het kenden. Zij hebben The Secret toegepast in alle aspecten van hun leven: geld, gezondheid, relaties, geluk. 

Denk groot en word rijk - Napoleon Hill

Denk groot en word rijk van Napoleon Hill is een boek dat niet mag ontbreken bij iedereen die 'rijk' wil worden. Napoleon Hill heeft dertig jaar lang samengewerkt met de meest creatieve en succesvolle ondernemers,
uitvinders, zakenmannen, industriëlen en politiek leiders van Amerika.
Hij heeft uit de eerste hand vernomen waarom zij slaagden, terwijl anderen mislukten.Meer dan vijfhonderd van de beroemdste selfmade multimiljonairs onthulden persoonlijk aan Hill welke
geheimen zij hebben gebruikt om zich aan de armoede te ontworstelen en hun eigen succes te bewerkstelligen.

Dit boek staat in de top-10 staat van best verkochte selfhelp-boek allertijden en mag dus niet ontbreken!

Rijke pa , arme pa - Robert Kiyosaki

Op een aangename leesbare manier leert Robert Kiyosaki in dit boek hoe je onder meer geld verdiend en hoe je jouw inkomen kunt laten toenemen, hoe je niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral hoe je het kan behouden en voor jezelf kunt laten werken en wat de beste manier is om financieel voor jezelf te zorgen. In 'Rijke pa, arme pa' ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat je een hoog inkomen moet hebben om rijk te worden.

The One Minute Manager- Kenneth Blanchard

De methode van de One minute manager wordt al tientallen jaren met succes toegepast door vele managers van topondernemingen. De kracht van dit boek zit hem in drie effectieve managementtechnieken die iedereen in elke organisatie kan leren en toepassen. Zo behaal je in weinig tijd grootse resultaten-met andere woorden: zo word je een One Minute Manager.

De Lean Startup - Eric Ries

Dankzij dit boek ontwikkelen en lanceren ondernemers en bedrijven wereldwijd hier producten mee.  De aanpak, waarin het Lean-denken wordt toegepast op het proces van innovatie, maakt het mogelijk de juiste dingen te meten, het product aan te passen en opnieuw te testen. Resultaat: je zult minder tijd en geld verspillen.

In dit boek lees je alles over de principes en technieken van de Lean Startup. De methode is ontworpen om je te leren hoe je een startup opbouwt. Het biedt daarnaast manieren om een bedrijf met de grootst mogelijke snelheid op te schalen en te laten groeien.

Crushing it - Gary Vaynerchuck

Gary biedt nieuwe lessen en inspiratie die zijn getrokken uit de ervaringen van tientallen influencers en ondernemers die het voorspelbare bedrijfsbad verwierpen om hun dromen na te jagen door bloeiende bedrijven en buitengewone persoonlijke merken op te bouwen

In dit inspirerende boek ontleedt Gary elk huidig groot social media platform zodat iedereen (van loodgieter tot professionele schaatser) precies weet hoe hij zijn of haar persoonlijke merk op elk platform kan versterken.

Begin met het waarom - Simon Sinek

Deze bestseller inspireert wereldwijd miljoenen lezers om denkpatronen los te laten en zich met succes te richten op wat er echt toe doet.Simon Sinek laat in "Begin met het Waarom' zien dat organisaties en leiders die zich richten op het Waarom van hun bedrijf succesvoller, invloedrijker en innovatiever zijn. Leiderschapsstijlen kunnen verschillen, maar alle grote, inspirerende leiders hebben één ding met elkaar gemeen: ze weten waarom ze doen wat ze doen. 

'Begin met het Waarom' helpt je om het Waarom centraal te stellen en zo beter en authentieker leiding te geven en je omgeving te inspireren. Met vele voorbeelden uit de praktijk toont Sinek aan dat het werkt. Dit boek is gebaseerd op de ideeën uit zijn TEDX-talk over leiderschap, waarmee hij wereldwijd de aandacht trok.

Thrive - Arianna Huffington

In Thrive heeft Arianna Huffington, de medeoprichter en hoofdredacteur van de Huffington Post en een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld, een gepassioneerde oproep tot wapens geschreven, op zoek naar een nieuwe definitie van wat het betekent om succesvol te zijn in de huidige tijd. wereld. 

In dit zeer persoonlijke boek vertelt Arianna openhartig over haar eigen uitdagingen bij het beheren van tijd en het stellen van prioriteiten voor de eisen van een carrière en twee dochters. Arianna toont ons de weg naar een revolutie in onze cultuur, ons denken , onze werkplekken en ons leven.


The more you learn, the more you earn. - Warren Buffet

We vinden dat je als ondernemer nooit genoeg kan leren dus neem zeker af en toe de tijd om een boek te lezen en zoals hierboven reeds vermeld zijn dit maar enkele boeken die je als ondernemer moet lezen, maar er zijn nog heel wat andere geweldige boeken te vinden die jou als ondernemer of als persoon kunnen helpen.