De beste internationale mentors op Youtube

17/8/2023

YouTube, de grootste universiteit van het universum. En het ideaal kanaal om mentors te vinden voor jouw onderneming. We geven je een selectie van de beste mentors op Youtube voor sales, marketing, ondernemerschap, en finance.

Grant Cardone - Sales

In 2021, op de leeftijd van 63, bedroeg Grant Cardone’s nettowaarde naar verluidt 300 miljoen dollar. Hij is the bestselling auteur van “The 10X Rule” en “If You're Not First, You're Last”. Alsook is hij bekend voor de lancering van de 10X Growth Conference, die bekend staat als 's werelds grootste zaken- en ondernemersconferentie

Bekend om zijn enorme vastgoedimperium, is hij ook een sales coach, schrijver, en motiverende spreker. Zijn weg naar fortuin en roem kende vele obstakels, maar zijn doorzettingsvermogen en toewijding om een deal te sluiten lieten hem de business miljonair worden die hij vandaag is. 

“The single biggest financial mistake I’ve made was not thinking big enough. I encourage you to go for more than a million. There is no shortage of money on this planet, only a shortage of people thinking big enough.” -Grant Cardone

10X Rule

Uit het schrijven van boeken en het spreken in programma's, werd De 10X Regel geboren. Het is een razend populair stand-alone merk gecreëerd door Grant Cardone. Het boek is uitsluitend gebaseerd op het idee dat je moet uitzoeken wat je wilt doen. Dan vermenigvuldig je de inspanning die het zal kosten om daar te komen met tien. Dit heeft betrekking op zaken, relaties, familie en geld.

Grant organiseert jaarlijks een driedaagse conferentie voor bedrijfseigenaren en ondernemers die de principes van het boek weerspiegelt. De conferentie beweert mentaliteit en gedrag te veranderen waardoor mensen het vertrouwen krijgen om hun leven een hoger niveau te geven. Deze conferentie behandelt onderwerpen zoals verkoop, marketing, het creëren van een droomleven, branding, en nog veel meer. Het daagt verkoop en marketing goeroes uit om hun inzet tien keer meer te verhogen dan wat ze momenteel geven aan hun beroep.

Platform

Met meer 3,7 miljoen volgers op Instagram, motiveert hij dagelijks mensen, alsook geeft hij advies dat voor zijn volgers nuttig kunnen zijn.

Grant Cardone, is zeker een interessant figuur voor ondernemers – hij motiveert je, hij geeft advies op zijn verschillende platforms over verschillende onderwerpen. Als je hem nog niet kende, is het zeker de moeite en tijd waard om hem even op te zoeken!

Hier alvast een interessant filmpje van zijn YouTube kanaal.

Neil Patel - Marketing

Neil Patel's naam is synoniem met "digitale marketing" in het huidige online landschap. En als je ooit al met digital marketing te maken hebt gehad, heb je ongetwijfeld reeds zijn naam tegengekomen.

Neil Patel is een beroemde ondernemer, analytics expert, en investeerder. Hij is de medeoprichter van een aantal online bedrijven en softwarebedrijven, namelijk KISSmetrics, Crazy Egg, Hello Bar, QuickSprout, NP Digital, en Subscribers. Hij is ook verantwoordelijk voor de creatie van de gratis keyword tool Ubersuggest.

Hij is echter vooral bekend voor het opleiden van digitale marketeers over hoe ze meer verkeer kunnen genereren en hun online bedrijf kunnen laten groeien via zijn zeer populaire blog op neilpatel.com, evenals zijn YouTube-kanaal.

“Ik ben een New York Times bestseller auteur. De Wall Street Journal noemt me een top beïnvloeder op het web, Forbes zegt dat ik een van de top 10 marketeers ben, en Entrepreneur Magazine zegt dat ik een van de 100 meest briljante bedrijven heb opgericht. Ik werd erkend als een top 100 ondernemer onder de leeftijd van 30 door president Obama en een top 100 ondernemer onder de leeftijd van 35 door de Verenigde Naties.

Ik heb Amazon, Microsoft, Airbnb, Google, Thomson Reuters, Viacom, NBC, Intuit, Zappos, American Greetings, General Motors, en SalesForce helpen groeien door middel van marketing.

Mijn marketingblog genereert meer dan 3 miljoen bezoekers per maand (51% van hen geeft geld uit aan betaalde advertenties), mijn Marketing School podcast genereert meer dan 1 miljoen luisterbeurten per maand, mijn YouTube kanaal over marketing heeft meer dan 20 miljoen views en een half miljoen abonnees..." - Neil Patel

Het is overduidelijk dat als je meer wilt leren over Digital Marketing, dat Neil Patel de man is die je zoekt. Wij zijn alvast enorme fan van hem!

Gary Vaynerchuk - Ondernemerschap

Gary Vaynerchuk is een self-starter, en social media meester. Gary is een prestigieuze keynote spreker en podcast host, evenals de auteur van een veelheid van bestsellers over ondernemerschap en social media marketing, zoals zijn meest recente: Crushing It!

Hij is de voorzitter van VaynerX, een moderne telecommunicatieholding, en de actieve CEO van VaynerMedia, een full-service reclamebureau dat diensten verleent aan Fortune 100-klanten op 5 locaties van het bedrijf.

Gary wordt wel de koning van social media-marketing genoemd, en het heeft jaren gekost om zo'n bijnaam te verdienen. Hij is een slimme zakenman die al vroeg besefte hoe fundamenteel sociale media en digitale marketing zijn voor het creëren van een winstgevend bedrijfsmodel.

Gary was van jongs af aan een rasechte ondernemer. Hij verkocht baseball kaarten en runde limonadekraampjes toen hij opgroeide.

"Ik had zeven limonadekraampjes toen ik zes jaar oud was. Toen ik 12 jaar oud was, begon ik echt ondernemerschap te leren omdat ik al een enorme baseball card business was begonnen. Ik verkocht elk weekend voor $1000 - $2000 aan koopwaar in de winkelcentra van New Jersey." - Gary Vaynerchuk

Zoals je kan zien, in die begintijd leerde hij veel over zakendoen - lessen die hij tot op de dag van vandaag gebruikt. Maar toen hij wat ouder werd, veranderde alles. 

Gary begon al op jonge leeftijd in zijn familiebedrijf te werken. Nadat hij zich realiseerde dat mensen wijn op een vergelijkbare manier verzamelen als baseball kaarten, raakte Gary meer gepassioneerd over het bedrijf en werd hij er verliefd op. In de loop van de volgende jaren groeide het bedrijf van zijn vader uit van een bedrijf van 3 miljoen dollar tot een onderneming van 60 miljoen dollar.

Een groot deel van waar Gary het over heeft is tijd besteden aan wat je gelukkig maakt, niet aan wat je het meeste geld oplevert. Gary houdt ervan bedrijven op te bouwen - als kind verkocht hij baseballkaarten, had limonadekraampjes - dus is het logisch dat het opbouwen van bedrijven is wat hem vandaag de dag gelukkig maakt.

In 2014 lanceerde Vaynerchuk The #AskGaryVee Show op YouTube waarin hij antwoord geeft op vragen van Twitter en Instagram. De vragen gaan meestal over ondernemerschap, familie en zakelijke onderwerpen. 

Neem zeker een kijkje en laat je inspireren door deze rasechte ondernemer!

Robert Kiyosaki - Financiën

Robert Kiyosaki is een sleutelfiguur geworden in de industrie van moderne life coaching en zelfhulp. Hij richtte zich vooral op financieel advies en is als enige verantwoordelijk voor het voor altijd veranderen van de perceptie van geld bij veel mensen. Zijn heldere ideeën hebben de weg vrijgemaakt voor veel van de meest succesvolle ondernemers van vandaag.

Robert Kiyosaki is ook de oprichter van het Cash flow board, een persoonlijk leiderschapsinstrument dat mensen helpt hun persoonlijke financiën te organiseren. Hij is vooral bekend als auteur van 'Rich Dad, Poor Dad', een internationale bestseller over persoonlijke financiën.

Je moet wel de gelukkigste persoon op aarde zijn om bij de eerste poging miljonair te worden. En Kiyosaki was niet die persoon. Voordat hij zijn uiteindelijke succes bereikte, had hij een paar wegversperringen in de weg.

Met het geld dat hij van zijn werk had gespaard, begon hij in 1977 zijn eigen bedrijf. Het was een bedrijf in klittenband portemonnees dat geen prioriteit kon geven aan kwaliteit. Dus ging het failliet. In 1980 probeerde hij een ander bedrijf dat shirts bedrukte voor heavy metal bands. Maar ook dit mislukte.

Na deze twee mislukte pogingen bleef hij achter met een grote schuld en onvoldoende middelen. Hij was blut en dakloos om aan zijn verplichtingen te voldoen.

In plaats van te treuren over zijn verliezen, zette Robert Kiyosaki ze om in lessen - lessen die hij niet alleen zichzelf maar ook anderen kon leren. Zo was hij medeoprichter van het bedrijf Excelerated Learning Institute. Dit was zijn langverwachte doorbraak.

Het bedrijf was een succes, en Kiyosaki verkocht het in 1994. Hij gebruikte deze overwinning om zijn eerste boek te lanceren, ‘Don't Go to School if You Want to Be Rich and Happy’. Deze successen waren echter nog maar het begin.

Kiyosaki's financiële en zakelijke lessen richten zich op het genereren van passief inkomen om financiële vrijheid en onafhankelijkheid te bereiken. Hij deelt kennis over het investeren in onroerend goed, financiële planning en het vermijden van belastingen van andere auteurs en experts, die hij de 'Rich Dad Advisors' noemt.

Vandaag de dag runt Robert Kiyosaki nog steeds zijn bedrijf, spreekt hij over de hele wereld en heeft hij een groot aantal boeken geschreven over het succesvol zijn met je persoonlijke financiën, inclusief het gebruik van hulpmiddelen zoals het Cash flow bord.

Neem zeker een kijkje op zijn YouTube kanaal!

Uiteraard zijn er nog heel wat andere internationale , maar zeker ook nationale mentors op Youtube terug te vinden. Dus ga zeker op zoek naar diegene die je jou het meeste kunnen motiveren en inspireren.