De eindejaarsbabbel van Immoversity

17/8/2023

Alweer een jaar voorbij... 2020 zal voor altijd in de geschiedenisboeken staan en jij kunt zeggen : ‘ik heb het meegemaakt’, en nog belangrijker ‘ik heb het overwonnen’. 

Covid-19

Voor de vastgoedsector, tal van bedrijven en ook voor Immoversity is het een jaar geweest vol met uitdagingen. Een jaar waar we onszelf als mens en als bedrijf in vraag hebben gesteld. Een jaar waar sommigen de ontdekking van hun leven hebben gedaan, sommige zelfs meer omzet dan ooit hebben gedraaid en anderen hebben geleerd. Geleerd, van de opportuniteiten die op ons pad kwamen. Tijdens de kerstboodschap deelt Immoversity 3 opportuniteiten waar we van hebben kunnen leren in 2020.

Opportuniteiten

Heb jouw naasten lief

Heb jouw naasten lief, en leef nu. Tijdens de lockdown hebben velen onder ons kunnen ervaren hoe het is om heel wat tijd met onze familie, onze naasten door te brengen. Niet enkel rozengeur en maneschijn want het schijnt héél wat scheidingen met zich mee te brengen. Maar herinner je de wandelingen, de virtuele borrels en de zovele momenten die we samen hebben beleefd. 

Jouw familie en naasten spelen een grote rol in jouw leven. Elke moment kan een mooie herinnering worden of een gevoel van spijt. Tijd is de nieuwe vorm van rijkdom en corona heeft ons de harde les geleerd dat we bewust moeten zijn met wie en wat we rondom ons hebben. Maar wanneer dit allemaal overwaait hoe gaan we dan bewuster leven? Hoe gaan we onze tijd beter inplannen? En vooral hoe gaan we systemen creëren die ons meer tijd zullen geven? 

Tijd

Dankzij Corona hadden we eindelijk de tijd om aan ons bedrijf te werken. Niet enkel in ons bedrijf. We hadden tijd om strategieën uit te werken, huidige systemen te evalueren om ze te verbeteren,  we hadden tijd om out of the box te denken en nieuwe ideeën adem in te blazen.

Werken ‘on the business’ gaf veel bedrijven de ruimte om hun bedrijf te bekijken vanop een afstand. Wanneer je constant leeft in een soort van eindeloze ‘rat’ race, zie je gewoon minder snel naar welke richting je uit gaat. Ook in normale tijden moet je soms even uit de dagelijkse processen stappen om af te checken welke richting je uit gaat en welke opportuniteiten of hindernissen er momenteel op je pad liggen. Covid heeft ons gedwongen om dit te doen. Althans als we over de angst en de paniek heen konden. 

Mindset

2020 was ook het jaar van de mindset. Heel wat boodschappen in ons leven en ook het nieuws tijdens deze pandemie geven enorm veel angst aan mensen. Wanneer je brein hoort dat mensen sterven, bedrijven failliet gaan en wanneer men je altijd maar programmeert met de gevaren van iets, dan gaat je brein automatisch in een angstmodus. Deze modus is er oorspronkelijke om jouw kansen op overleven te vergroten, maar… het sluit wel een deel van jouw bewustzijn uit. Al het zogezegde minder belangrijke, de kansen, blije momenten en opportuniteiten worden niet meer naar voor gebracht.

Angst zaaien is door de generaties heen altijd de beste manier geweest om een bevolking te sturen. Vul jezelf daarom met positieve boodschappen, ontwikkeling jouw mindset, doe een dankbaarheidsoefening of doe die zelfontwikkelingscursus die je altijd al wilden doen. Als je denkt dat het leven een soep is en jij een babbeltje dan zal je ook balletjes toegesmeten krijgen. Bouw aan een positieve en sterke mindset en in de korte toekomst zullen deuren voor je opengaan. 

Samenwerking

2020 staat ook voor ‘samenwerking’. We zien in vele andere landen, en ook sectoren dat samenwerking oplossingen biedt. Eerst en vooral zien we dat er nog steeds een groot aantal transacties verlopen particulier of via andere kanalen zoals notarissen en biedingsplatformen. De enige manier om dit tegen te gaan en te zorgen voor een betere reputatie en vakkundigheid van de vastgoedmakelaar is om te zorgen dat we de strijdbijl naast ons neerleggen en starten met allianties aan te gaan met collega makelaars. Synergie. Want in samen-werken, het tegenovergestelde van tegen-werken ligt de groei van onze reputatie, de groei van jouw zakelijke ontwikkeling en de groei van de vastgoedsector.

Innovatie

2020 staat ook voor het jaar van innovatie. Nooit eerder had het woord ‘virtueel’ zoveel betekenis. Videocalls zijn het nieuwe normaal, overeenkomsten worden digitaal ondertekend, cursussen dat volg je vanuit jouw zetel en social media is enorm gegroeid. Volgens bepaalde statistieken wordt er gezegd dat door de pandemie ons gebruik van social media met een uur per dag is vergroot. Het is dus tijd om in te zetten op digitaal, zeker niet alles zal digitaal zijn, maar hoe ga jij jezelf onderscheiden? Hoe ben jij aan de slag gegaan met video, social media, webinars, …? Dit is de kans om de beleving van jouw klant en de naamsbekendheid van jouw kantoor te vergroten op misschien wel de goedkoopste manier ooit. Nooit zal het zo makkelijk zijn om op een digitale manier jouw boodschap te verspreiden via verschillende digitale kanalen. En covid? Die heeft gezorgd dat we een publiek hebben, nu moeten wij nog komen met de boodschap. Kortom 2020 is een virtueel jaar.

Immoversity in 2021

Immoversity wil in 2021 nog een grotere bijdrage leveren aan de thuisbeleving. De missie was al om mensen te helpen een thuis te vinden door jou, de vastgoedpro te inspireren, onderwijzen en te helpen ontwikkelen. En thuis.. dat stond voor vele mensen op het spel dit jaar. Er waren mensen die niet konden verhuizen, mensen die dreigen hun huis te verliezen door de maatregelen, verpleegkundigen die hun thuis bijna niet hebben gezien of mensen die gezinsleden hebben verloren. En daarom zetten we ons in voor diegene die verantwoordelijk is voor de meeste vastgoedtransacties in België, de vastgoedmakelaar.

Samen met jou inzetten op meer eenheid en samenwerking in onze sector is het doel dan ook in 2021. Om open te zijn en samen te denken aan het gemeenschappelijk belang, en niet enkel aan onszelf.