De geboorte van Vastgoeduni

17/8/2023

Wat Covid ons geleerd heeft in 2020 is dat de toekomst voor de vastgoedmakelaar ligt in ‘samenwerking’. We zien in vele andere landen, en ook sectoren dat samenwerking oplossingen biedt. 

Eerst en vooral zien we dat er nog steeds een groot aantal transacties verlopen particulier of via andere kanalen zoals notarissen en biedingsplatformen. De enige manier om dit tegen te gaan en te zorgen voor een betere reputatie en vakkundigheid van de vastgoedmakelaar is om te zorgen dat we de strijdbijl naast ons neerleggen en starten met allianties aan te gaan met collega makelaars.  Synergie. 

Samenwerking

Juist voor de lockdown richtte we een Facebook groep op : ‘Samen(net)werken in Vastgoed’, een groep die net dat als doel had om makelaars samen te brengen, te laten communiceren met elkaar en om een volgend level in te gaan. Het is dan ook een plezier om te zien dat makelaars voor het eerst, zo openbaar met elkaar panden delen, vragen stellen aan elkaar en informatie uitwisselen. Want in samen-werken, het tegenovergestelde van tegen-werken ligt de groei van onze reputatie, de groei van jouw zakelijke ontwikkeling en de groei van de vastgoedsector.

Geboorte van een nieuw platform

We willen dan ook samen met jou inzetten op meer eenheid en samenwerking in de vastgoedsector. Enkel zo kunnen we onze reputatie in de markt nog verbeteren. Zo kunnen we sterk optreden tegen initiatieven die vandaag op de markt komen die het beroep in gevaar brengen. Om open te zijn en samen te denken aan het gemeenschappelijk belang, en niet enkel aan onszelf.

Daarom geven we vandaag onze vastgoedsector, van ons, een nieuw platform. Een platform om te leren, netwerken en vooral samenwerken. Het volgende level voor Immoversity maar vooral het volgende level voor de vastgoedmarkt: Vastgoeduni

Waarvoor staat Vastgoeduni?

Uni staat voor samenhorigheid. Omdat we in 2021 actief willen werken aan de samenwerking tussen vastgoedprofessionals. We zullen events organiseren waar makelaars kunnen netwerken. Voor het eerst zal ‘de makelaar’ aan het woord komen en de kans krijgen om zijn of haar ondernemersverhaal te vertellen. En, waar jij ook kunt netwerken met andere makelaars, niet als concurrenten maar als bondgenoten.

Uni staat ook voor universiteit.We willen bij Immoversity een totaaloplossing aanbieden om vastgoedmakelaars op te leiden, te begeleiden en de inspireren. Bij Immoversity vind je vooral de strategische, commerciële en inspirerende trainingen waar je bij Vastgoeduni ook kennis gaat maken met het meer technische en juridische luik. We zullen trainers, ondernemers en experts uitnodigen die je een meerwaarde zullen geven tijdens een gevarieerd programma.

Naast de events gaan we ook hard gaan inzetten op de community, op samenwerking in vastgoed. We zullen daarvoor nog steeds de Facebook groep 'Samen (net)werken in vastgoed' gebruiken, maar naast een nieuwe naam zullen we vooral investeren in nieuwe tools die samenwerking gaan stimuleren. We willen het leven van de vastgoedmakelaars binnen Vastgoeduni nog makkelijker laten verlopen. Daarom gaan we partnerships aan met verschillende bedrijven die een extra inspanning zullen doen onder de vorm van discounts, tools en advies.

Samen met jou gaan we gedurende 2021, steen per steen de vastgoedsector heropbouwen.