De kracht van Know, Like, Trust: Hoe je reputatie en betrouwbaarheid kan opbouwen

17/8/2023

Uit onderzoek is gebleken dat reputatie en betrouwbaarheid een van de belangrijkste factoren zijn voor het kiezen van een vastgoedmakelaar. Dus hoe kan je dit bereiken in jouw markt?

Een woning aankopen gaat over een belangrijke beslissing in iemand zijn leven en daarom moet het volste vertrouwen aanwezig zijn. Door de know, like, trust factor toe te passen zorg je ervoor dat jouw potentiële klant jou leert kennen én vertrouwen. In dit artikel bespreken we vier manieren waarop je deze factor kunt toepassen en daarmee kennis kunt maken, vertrouwen kunt opbouwen en succes kunt behalen met je kantoor.

Wat is KLT ?

Fase 1: Know

Voordat klanten iets bij je kopen moeten ze je eerst leren kennen. Dit wordt in de marketing de ‘KNOW’ factor genoemd. In deze fase maakt iemand voor het eerst kennis met jou en je kantoor. 

Fase 2: Like

Deze is heel simpel:  mensen moeten je gewoon aardig en sympathiek vinden. Wanneer mensen je sympathiek vinden, willen ze meer over je te weten komen. Daarom is het heel belangrijk dat je goed nadenkt over welke boodschap je uitstraalt en welk verhaal je vertelt. 

Fase 3: Trust 

Dit is de laatste fase: Klanten zullen je gaan vertrouwen wanneer ze ervan overtuigd zijn dat jij de beste bent binnen jouw vakgebied en dat jij hen het beste kan helpen.

Wat kan jij doen om KLT te bereiken?

Wees transparant

Een van de belangrijkste manieren om vertrouwen op te bouwen is door transparant te zijn. Dit betekent dat je open en eerlijk bent over wie je bent en wat je doet. Zorg ervoor dat je website, sociale media en andere communicatiekanalen duidelijk en transparant zijn over je werkwijze en wat klanten van je kunnen verwachten. Door transparant te zijn, laat je zien dat je niets te verbergen hebt en dat je het beste met je klanten voor hebt.

Maak gebruik van video

Video is een krachtig hulpmiddel om de 'Know, like & trust' factor toe te passen. Door video's te maken waarin je jezelf en je team voorstelt, krijgen klanten een beter beeld van wie je bent en wat je doet. Daarnaast kun je video's gebruiken om informatie te delen over de vastgoedmarkt en hoe klanten het beste kunnen profiteren van hun investeringen. Door video's te maken en te delen, laat je zien dat je actief betrokken bent bij je doelgroep en dat je waarde hecht aan hun succes.

Lees ons artikel met 7 ideeën voor vastgoedvideo's.

Bied waardevolle content

Een andere manier om kennis te maken en vertrouwen op te bouwen, is door waardevolle content aan te bieden. Dit kan variëren van informatieve artikelen over de vastgoedmarkt tot handige tips en adviezen over het kopen of verkopen van vastgoed. Door waardevolle content aan te bieden, laat je zien dat je de kennis en expertise hebt om klanten te helpen bij het maken van belangrijke beslissingen. Daarnaast zorgt het ervoor dat klanten terug blijven komen naar je website en sociale media, wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkoopkansen.

Wees actief op sociale media

Sociale media is een belangrijk communicatiekanaal voor vastgoedmakelaars. Door actief te zijn op sociale media, kun je jezelf en je kantoor in de schijnwerpers zetten en je doelgroep op de hoogte houden van je activiteiten. Post regelmatig over nieuwe woningen, de vastgoedmarkt en andere relevante onderwerpen. Door actief te zijn op sociale media, laat je zien dat je betrokken bent bij je doelgroep en dat je er alles aan doet om hen te helpen bij het vinden van hun ideale woning.