Er is er eentje jarig! Feestvarken x Immoversity

17/8/2023

1 op 3 kinderen in armoede gaat op zijn verjaardag niet naar school. Waarom? Omdat ze geen attentie of uitnodigingen voor een feestje kunnen uitdelen. In 2022 slaan Feestvarken VZW en Immoversity de handen in elkaar in de strijd tegen armoede.

Wie is Feestvarken?

Feestvarken vzw is een onafhankelijke vereniging die voor en samen met mensen strijdt tegen armoede in België. Dit doen ze door onder andere kinderen in armoede een fijne verjaardag te bezorgen. 

We moeten dit onderwerp bespreekbaar maken, want het is van cruciaal belang dat mensen weten wat kinderarmoede is. Als we in staat zijn erover te praten, kunnen we er iets aan doen!

“Onze ultieme droom is armoede de wereld uithelpen. Maar we willen beginnen om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen” - Koen Hendrickx, Oprichter

Feestvarken vzw x Immoversity

Ook wij werken mee aan de droom om armoede uit de wereld te helpen. In 2022 werken we samen met Feestvarken om zo nog meer kinderen die in de armoede leven een fijne verjaardag te geven. 

  • Wij doneren 10% van onze webinar inkomsten
  • We zetten ons in om de vastgoedsector te sensibiliseren
  • We organiseren initiatieven om geld in te zamelen

Het is niet omdat je het niet ziet, dat het niet bestaat!

Kinderarmoede is niet enkel een probleem van de lage-inkomenslanden. Steeds meer kinderen leven in armoede, ook bij ons. Heel wat welvarende landen slagen er niet in kinderen te beschermen. Er wordt namelijk niet genoeg geïnvesteerd in maatregelen die gezinnen ondersteunen, zoals ouderschapsverlof, kinderopvang, gezinstoelagen en in gelijke kansen op de werkvloer. 

1 op de 5 kinderen in België groeit op in armoede. Dat wil zeggen dat voor de COVID-19 pandemie maar liefst 20,6% van de kinderen in ons land opgroeide onder de armoederisicodrempel. Er wordt gevreesd dat dit percentage de komende maanden en jaren nog gaat stijgen door de impact van de COVID-19 pandemie. Het is duidelijk dat de huidige gezondheidscrisis ook een kinderrechten crisis is. En dat vinden we niet OK.

Help jij ook mee het verschil maken?