Hoe Canva vastgoedmakelaars helpt om professionele afbeeldingen te maken

17/8/2023

Als vastgoedmakelaar weet je hoe belangrijk het is om je concurrentie voor te blijven. Een manier om dit te doen, is door krachtige tools zoals Canva te gebruiken. Dit veelzijdige designplatform kan helpen om adembenemende visuals te maken die de aandacht van je publiek trekken en zorgen dat je jezelf van de rest onderscheidt.

Enkele voordelen van het gebruik van Canva door vastgoedmakelaars:

 1. Je bent in staat om meer aantrekkelijke afbeeldingen te creëren met behulp van leuke elementen, filters en animaties uit honderden template-opties;
 2. Er zijn veel gratis beeldbank-opties beschikbaar die je toegevoegde waarde bieden aan jouw ontwerp;
 3. Je kunt de content heel gemakkelijk veilig opslaan, delen met anderen of uploaden naar verschillende communicatiemedia zoals mailings of drukwerk;
 4. Je krijgt toegang tot eindloze vectorelementen, icoonpacks en sjablonen die webdesigners helpen voor het creatieve proces;
 5. De tool integreert ook direct met sociale platforms zoals Facebook, Instagram of Twitter via directe knoppen waardoor je sneller updates en advertenties kan posten;
 6. De lay-outtools helpen bij het formatteren van de afbeelding en popups die inhoudspublicatie faciliteren;
 7. De ontwerp-project wordt automatisch opgeslagen op cloud hosting servers. 
 8. Er is ook laagdrempeligheid als het gaat om betalende plannen, wat ideaal is voor beginners die net beginnen met verbeteringvan hun visuals skillset.

Met Canva vergroot je niet alleen de zichtbaarheid aan jouw diensten – maar breng je jouw merkwaarden steeds dichterbij jouw potentiële klantengroep!

Hoe kan Canva jou helpen?

Veel vastgoedmakelaars weten niet hoe ze Canva moeten gebruiken voor het maken van promotiemateriaal voor hun bedrijf.Gelukkig biedt Canva een aantal functies die alle vastgoedmakelaars in staat stellen om professionele, animatie - achtige advertenties te maken, mailings te maken en drukwerk op te stellen dat er uitstekend uitziet. Hieronder bespreken we wat er mogelijk is met Canva en hoe je er mee aan de slag kunt.

Creëer social media posts

Vastgoedmakelaars kunnen Canva gebruiken om visueel aantrekkelijke social media posts te maken waarin ze hun panden presenteren, de kenmerken van een bepaald pand benadrukken of nieuws en tips uit de branche delen.

Ze kunnen Canva ook gebruiken om posts te maken voor Facebook, Instagram, Twitter en andere sociale mediaplatforms waarop zij actief zijn.

Ontwerp flyers

Canva kan gebruikt worden om verschillende soorten flyers te ontwerpen om open huizen te adverteren of de kenmerken van een bepaald vastgoedpand te benadrukken. De flyer kan foto's van het vastgoed, een plattegrond en andere details bevatten om potentiële kopers een idee te geven van wat ze kunnen verwachten.

Flyers zijn een populaire marketingtool voor vastgoedmakelaars omdat:

 • Het een simpele en betaalbare manier zijn om een pand of bedrijf te promoten.
 • Ze gemakkelijk kunnen worden uitgedeeld aan een gerichte doelgroep, ofwel door middel van verspreiding of via de post.
 • Flyers stellen makelaars in staat om gedetailleerde informatie over een pand of bedrijf in te sluiten, inclusief foto's, plattegronden en andere relevante details.
 • Het is een tastbare marketingtool waarop potentiële cliënten kunnen refereren of die ze met anderen kunnen delen.
 • Ze zijn makkelijk aan te passen en kunnen worden ontworpen om bij het merk en de stijl van een bepaalde vastgoedmakelaar te passen.

Brochures ontwerpen

Canva kan ook gebruikt worden om professionele brochures te maken die je aan potentiële cliënten kan geven of bij open huizen kan achterlaten. Je kunt informatie over je diensten, een lijst met je actuele vastgoedportefeuille en getuigenissen van tevreden cliënten opnemen.

Wanneer potentiële cliënten zien dat anderen positieve ervaringen hebben gehad met een makelaar, zijn ze meer geneigd hun deskundigheid en service te vertrouwen.

Visitekaartjes maken

Vastgoedmakelaars kunnen op maat gemaakte visitekaartjes maken met hun contactgegevens, een foto en hun branding. Ze kunnen de sjablonen en ontwerptools van Canva gebruiken om een visitekaartje te maken dat hun persoonlijke stijl en merk weerspiegelt, waardoor ze opvallen tussen het publiek.

Templates voor nieuwsbrieven opmaken

Via Canva kan je ook heel makkelijk e-mailnieuwsbrieven ontwerpen die naar jouw e-maillijst worden verzonden met updates over de lokale vastgoedmarkt en nieuwe panden. Hierbij kunnen foto's, eigendomsbeschrijvingen en koppelingen naar jouw website opgenomen wordenom verkeer te genereren en leads te genereren.

E-mailmarketing is een effectieve manier voor vastgoedprofessionals om in contact te blijven met potentiële cliënten.

Advertenties opmaken

Met Canva kunnen makelaars advertenties ontwerpen om te laten lopen op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram om hun diensten en panden te promoten. Ze kunnen advertenties maken in verschillende maten en formaten om een gericht publiek te bereiken.

Het creëren van sociale mediareclame is nuttig omdat het bouwen van een sterke online aanwezigheid essentieel is voor makelaars. Volgens een studie gebruikten 97% van de kopers het internet om naar een nieuw huis te zoeken!

Bovenstaande tips laten zien dat er oneindige mogelijkheden open staan als je met Canva gaat werken! Naast dat het flexibel is qua functionaliteit, is het ook betaalbaar genoeg voor iedereen. Wil je meer leren over hoe je grafisch designsoftware kan gebruiken om jouw kantoor effectiever onder de aandacht te brengen ? Volg dan zeker het webinar 'Grafisch Ontwerpen met Cana als Vastgoedmakelaar'.