Hoe verlopen leads opnieuw contacteren

24/1/2024

Het herbenaderen van verlopen leads is een subtiele kunst. Voordat we ingaan op de fijne kneepjes van deze aanpak, is het belangrijk om te begrijpen waarom het überhaupt waardevol is om verlopen leads te benaderen.

Stap 1: Doe je onderzoek

Jij bent de expert met kennis van zaken. Voordat je contact opneemt, is het essentieel om je huiswerk te doen. Dit zal je helpen om voorbereid te zijn en vertrouwen op te bouwen bij de leads.

Begin met het achterhalen van wie hun laatste makelaar was en bekijk welke marketingstrategieën werden gebruikt voor hun woning. Analyseer de kwaliteit van de foto's en het niveau van betrokkenheid op sociale media.

Belangrijk: Neem de tijd voor grondig onderzoek, maar verspil niet te veel tijd. Je wilt zo snel mogelijk contact opnemen, omdat andere makelaars dat ook zullen doen.

Stap 2: Werk aan jouw online aanwezigheid

Zorg ervoor dat je online aanwezigheid voor zichzelf spreekt en al vertrouwen opbouwt voordat je het eerste contact maakt. Dit is vooral belangrijk als de leads verlopen zijn vanwege gebrekkige marketing.

Potentiële klanten zullen niet snel opnieuw vertrouwen, dus laat je marketing via je sociale media profielen voor zich spreken. Gebruik je profielen om te laten zien hoe je jezelf, je bedrijf en de woningen van anderen op succesvolle wijze hebt gemarket.

Maak van je sociale media feed een plek waar mensen graag hun huis willen zien. Dit verandert de toon van het gesprek en stelt leads in staat om je al te leren kennen voordat je contact opneemt.

Stap 3: Stel een effectief script samen

Nu je onderzoek hebt gedaan en een idee hebt van wat er is misgegaan tijdens de vorige transactie, is het tijd om een effectief script op te stellen.

Anticipeer op mogelijke bezwaren die de leads kunnen hebben en verwerk deze in je script. Hier is een voorbeeldscript dat kan worden aangepast aan de specifieke situatie:

"Goedemiddag, is dit [NAAM]? Hallo [NAAM], ik ben [JOUW NAAM] van [JE BEDRIJF]. Ik bel omdat ik heb gezien dat je woning eerder te koop heeft gestaan, en ik vroeg me af of het nog steeds beschikbaar is?

Het spijt me om te horen dat het niet is gelukt. Waar had je gepland om naartoe te verhuizen?

Wat jammer, want dit is het hoogseizoen en de meeste woningen in dit gebied krijgen op dit moment meerdere aanbiedingen. Mag ik vragen wat je ervan weerhoudt om verder te gaan?

[Hier is waar je kunt laten zien dat je onderzoek hebt gedaan en kunt inspelen op wat er is misgegaan tijdens de vorige transactie.]"

Dit script is een goed uitgangspunt, maar pas het aan aan de unieke situatie van de lead voor de beste resultaten.

Stap 4: Laat zien dat je anders bent

Het is niet voldoende om te laten zien dat je goed bent; je moet laten zien dat je anders bent. Benadruk de fouten die de vorige makelaar heeft gemaakt en hoe jij het anders zou doen.

Een effectieve aanpak is om een "omgekeerde listingpresentatie" te gebruiken, waarbij je potentiële verkopers door het hele verkoopproces leidt, maar dan achterstevoren. Dit geeft je de kans om te laten zien wat je allemaal zult doen om hun woning te verkopen en maakt je aanpak overtuigender dan die van de vorige makelaar.

Conclusie

Het benaderen van verlopen leads is een kans om mensen te helpen die jouw expertise nodig hebben, vooral degenen die teleurgesteld zijn door minder competente makelaars. Benader deze leads met een servicegerichte instelling en draag zoveel mogelijk bij om hen te helpen hun doelen te bereiken.