Vastgoedmarketing: Hoe Millennials en Gen Z bereiken?

17/8/2023

Millennials en Gen Z staan op het punt om de vastgoedmarkt over te nemen. Hoe kun je contact leggen met deze toekomstige verkopers en kopers om een impact te maken?

Binnen het komende decennium zullen Millennials en Generatie Z de meerderheid van de beroepsbevolking vormen. Deze generaties hebben echter belangrijke verschillen, waaronder hoe ze budgetteren, geld uitgeven en sparen op basis van hun verschillende waarden en perceptie van merken. Hoewel de meeste van Gen Z nog maar net de leeftijd bereiken om een huis te kopen, zullen hun interesses en zorgen de vraag op de vastgoedmarkt de komende jaren vormgeven.

Wie zijn Millennials en Gen Z?

Millennials

Millennials staan bekend om hun gehechtheid aan technologie, maar er is veel meer dat deze groep uniek maakt. Ze zijn de laatste generatie die de overgang naar het digitale tijdperk heeft meegemaakt en hebben veel van de moderne communicatietechnologie ontwikkeld die we vandaag de dag gebruiken.

Millennials zijn wat we "multi-screen gebruikers" noemen, wat betekent dat ze waarschijnlijk een smartphone, laptop, tablet, smartwatch, etc. hebben en deze de hele dag door gebruiken.

Millennials worden doorgaans geboren tussen 1981 en 1995. Over het algemeen hechten millennials meer waarde aan gemak en positieve klantinteracties dan aan merkloyaliteit.

Voor vastgoedmakelaars die millennials willen aanspreken, is het cruciaal om een soepele klantbeleving te creëren, vooral online via jouw website. Deze generatie heeft weinig geduld voor defecte digitale platforms.

Gen Z

We vergeten vaak dat Gen Z is opgegroeid tijdens de recessie tussen 2007 en 2009. Hoewel luxeartikelen misschien meer gangbaar zijn geworden in hun generatie, zijn velen pragmatischer dan de generatie voor hen.

Ze bekijken jobzekerheid, een stabiel inkomen en persoonlijke uitgaven met meer voorzichtigheid dan hun voorgaande generatie.

Na de vrijgevochten, internetgeneratie van millennials is Gen Z opgegroeid met bewijs van de vele manieren om kennis en rijkdom te vergaren zonder een traditionele opleiding.

Dit is de eerste generatie die zich niet herinnert hoe het leven eruitzag zonder internet. Schermen zijn synoniem geworden met verbinding en ze hebben waarschijnlijk meer schermen dan millennials, maar ze navigeren nog steeds intuïtief door de digitale wereld.

Ze zijn sterk verbonden en maken het meest gebruik van sociale media en andere mobiele apps.

Hoe kan je beide generaties aanspreken?

Millennials en Gen Z hebben veel gemeenschappelijke opvattingen. Hun standpunten over waarden, merkrelaties, klantbeoordelingen en meer liggen in dezelfde lijn vanwege hun vergelijkbare ervaringen tijdens het opgroeien.

Waarden

Zowel millennials als Gen Z hechten extreem veel waarde aan duurzaamheid, groene bedrijven en sociale rechtvaardigheid. Sterker nog, 86% van zowel millennials als Gen Z'ers heeft onlangs in een enquête ingestemd met de stelling dat bedrijven een standpunt moeten innemen over sociale kwesties. 64% ging zelfs zo ver dat ze "zeer waarschijnlijk" een aankoop zouden doen op basis van het engagement van een bedrijf.

Maar een standpunt innemen gaat verder dan alleen het wijzigen van je profielfoto op Facebook. Als vastgoedbedrijf kun je in contact komen met de waarden van deze groep door een kijkje achter de schermen te geven van jouw dagelijkse activiteiten en te laten zien hoe je in overeenstemming leeft met 'groene' principes.

Minder promotionele en advertentie-inhoud

Als generaties die overspoeld zijn met reclame, voornamelijk online, zijn millennials en Gen Z moe van verkooptechnieken. Ze geven de voorkeur aan authentieke, relevante informatie boven allerlei vormen van opzichtige promotie.

Het draait allemaal om het genereren van zoveel mogelijk organische buzz over jouw ervaring in de vastgoedsector. Verdiende media (consumentenwaardering die je niet kunt kopen) is de weg om klanten over jou te laten praten en het woord te verspreiden.

Storytelling


Storytelling is een belangrijke factor in succesvolle reclame, vooral als het gaat om jongvolwassen generaties.

Je vastgoedmerk moet jouw verhaal en jouw bedrijfsmissie centraal stellen in de branding voor millennials en Gen Z. Jouw verhaal gaat niet alleen over het helpen van mensen bij het kopen en verkopen van huizen, het gaat ook over wat jou heeft gemotiveerd om in deze branche te stappen, jouw relatie met belanghebbenden en jouw standpunt over actuele onderwerpen. Op het moment dat jouw missie of bedrijfsstijl niet overeenkomt met deze leeftijdsgroepen, kun je die klanten vaarwel zeggen.

Millennials en Gen Z hebben opvallend lagere loyaliteitspercentages ten opzichte van eerdere generaties. Voor deze groepen draait loyaliteit niet om tijd of traditie. Ze zijn niet bang om hun zaken ergens anders te doen als hun verwachtingen niet worden waargemaakt.

Als je deze klanten zo lang mogelijk wilt behouden, moet elke interactie op maat worden gemaakt om aan hun unieke behoeften te voldoen. Deze generaties zijn maar al te bekend (en moe) met algemene oplossingen of het gevoel een nummer te zijn in een systeem.

Webdesign

Meer dan andere generaties verkennen millennials en Gen Z het internet op hun telefoons, en dat vaak terwijl ze andere dingen doen.

Jouw website moet dus aantrekkelijk zijn en geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten om deze potentiële klanten aan te trekken. Bovendien hecht 90% van de millennial- en Gen Z-klanten veel waarde aan de privacy van hun informatie en activiteiten. Ze willen de garantie dat alle persoonlijke informatie die ze met jou delen, alleen tussen jou en hen blijft. Als je bijvoorbeeld leads probeert te verzamelen vanuit deze groep via nieuwsbriefaanmeldingen, verzeker hen dan dat hun informatie alleen met jouw team wordt gedeeld en wordt gebruikt om hen de meest relevante e-mails te sturen voor hun unieke situatie.

Sociale media

Naarmate technologie steeds alomtegenwoordiger en intuïtiever wordt, verhogen Gen Z hun normen en gemak bij het gebruik van technologie.

Let op technologie die meerdere functies en manieren van interactie combineert; de kans is groot dat Gen Z daar aanwezig is. Bijvoorbeeld, het bekijken van Facebook-berichten voor woningaanbiedingen of het maken van originele video's binnen Instagram.

Videoplatforms, vooral diegene die kortdurende video's aanmoedigen, zijn in opkomst bij zowel millennials als Gen Z.

Online reviewcultuur

De toegankelijkheid, authenticiteit en snelheid van online reviews hebben de manier veranderd waarop consumenten omgaan met bedrijfseigenaren.

Tegenwoordig geeft men veel meer om hoe andere klanten zich voelen over jouw prestaties dan wat je zelf te zeggen hebt. Volgens Quick Sprout meldt 68% van de millennials dat ze geen grote aankoop zullen doen tenzij ze het met familie of vrienden hebben besproken. Dit geldt ook voor welke buurt ze willen wonen of welk huis ze willen kopen.

E-mailmarketing

Millennials en Gen Z'ers zijn "vluchtige lezers". Ze zijn niet de groep die aandachtig elk woord van jouw maandelijkse e-mails leest.

Jouw vastgoed-e-mails moeten ontworpen zijn met waardevolle visuele aanwijzingen die de inhoud scheiden en de aandacht vestigen op andere aspecten. Dit omvat schaalbare koppen, opsommingstekens, boeiende afbeeldingen. In feite is gebleken dat Gen Z en millennials over een filter beschikken van 12 tot 8 seconden. Hoeveel van jouw e-mail kan in die tijd worden gelezen en wat wil je dat ze prioriteit geven?

Zoals eerder vermeld, houden deze gebruikers niet van zware promotionele inhoud. Als je die waardevolle 12 seconden van hun tijd wilt besteden, vul ze dan met bruikbare en informatieve informatie.

Het volgende waar je waarschijnlijk naar op zoek bent (of zou moeten zijn) is - hoeveel e-mails moet ik sturen om hun interesse te behouden?

Meer dan 1/4 van Gen Z geeft de voorkeur aan het ontvangen van e-mails eenmaal per dag. Millennials ontvangen ook graag e-mails eenmaal per dag, zij het in veel grotere percentages, ongeveer 63%. Om het gesprek en het openen van e-mails gaande te houden, schakel je de no-reply e-mailadressen uit. Dit vertelt jouw lezers letterlijk dat je geen contact met hen wilt hebben. Met een conversatiegericht publiek zullen die no-reply adressen alleen negatieve gevolgen hebben voor jou.

Wat maakt Millennials en Gen Z verschillend?

Millennials

Levensperspectief

Millennials worden beschouwd als de meest opgeleide generatie in de geschiedenis (op basis van het behalen van diploma's), dus de manier waarop ze grote investeringen bekijken, zal waarschijnlijk wat anders zijn. Bovendien verdienen ze meer op hun leeftijd dan enige andere voorgaande generatie.

Ondanks deze feiten zijn millennials geen doelloze uitgevers. Hoewel ze graag kopen, bekijken ze de wereld door de lens van levenslang leren en ervaring.

Merkidentiteit

Rapporten tonen aan dat bijna 3/4 van de millennials eerder koopt bij merken die dezelfde waarden hebben. Als vastgoedprofessional moet jouw merkidentiteit je waarden centraal stellen en deze waarden weerspiegelen in al jouw marketingmateriaal.

Neem bijvoorbeeld de tijd om jouw 'over ons' pagina grondig uit te werken en plaats jouw bedrijfsmissie op de homepage van jouw vastgoedwebsite. Als je de ruimte krijgt, moeten de biografieën van jouw sociale media profielen ook duidelijk verwijzen naar jouw missie.

Gewoontes op sociale media

Volgens zelfrapportage gebruiken millennials gemiddeld 3,8 uur per dag sociale media (hoewel dit tijdens de pandemie tijdelijk is toegenomen), veel meer dan voorgaande generaties, maar minder dan Gen Z. Voor millennials, die allemaal werkende leeftijd hebben, zijn LinkedIn en Instagram de meest populaire platforms.

Bovendien besteden millennials meer tijd aan kopen, verkopen en het opbouwen van hun merk dan Gen Z.

Informatieve lange inhoud

Als je in staat bent om nuttige inhoud te produceren die hen leert over onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn, kun je de aandacht van het millennial publiek trekken.

De uitdaging waar de meeste marketeers vaak mee te maken hebben bij millennials en jongere generaties is het vasthouden van hun aandacht. Gemengde media, waaronder video's, afbeeldingen, infographics en tekst, zorgen voor voldoende variatie om de ogen op jouw pagina's te houden. Daarnaast is de mogelijkheid om te multitasken tijdens het bekijken van jouw inhoud een aantrekkelijke factor. Daarom voelen zoveel millennials zich aangetrokken tot podcasts; het formaat is gemakkelijk te beluisteren terwijl ze andere taken uitvoeren.

E-mails en nieuwsbrieven

Millennials ontvangen meer e-mails dan Gen Z. Als je wilt opvallen tussen de normale 6-50 e-mails die ze dagelijks ontvangen, heb je een goed doordachte en unieke e-mailstrategie nodig.

Een van de redenen waarom millennials meer e-mails ontvangen? Ze zijn eerder geneigd zich te abonneren op nieuwsbrieven dan de jongere

Gen Z

Levensperspectief

Gen Z, die meelift op de golf van millennials, is opvallend vrijgevochten en accepterend. Ze verlangen authentieke inhoud en materialen, van de producten die ze kopen tot de media die ze consumeren. Deze generatie is nieuw (of binnenkort nieuw) in het vastgoedspel en kijkt waarschijnlijk op dezelfde luchtige manier naar onroerend goed.

Ze willen dat vastgoedprofessionals meer 'echt' zijn dan dat ze hen een weelderige levensstijl verkopen die ze als overdreven en onbereikbaar beschouwen. Individualiteit heerst boven gecommercialiseerde 'perfectie'. Ze kiezen consequent voor merken die onafhankelijkheid weerspiegelen boven eensluidende boodschappen.

Gewoontes op sociale media

Meer dan enige andere generatie is Gen Z verbonden met en gedefinieerd door sociale media. Ze zijn de generatie die het meest geneigd is om meerdere uren door te brengen op sociale mediaplatforms. Ze volgen zelfs meer mensen dan millennials in elke categorie, behalve kleine bedrijven en politici.

Kortom, Gen Z wordt aangetrokken door korte video's, boordevolle informatie, privacy en echtheid.

Om de aandacht van Gen Z te trekken, steun je op korte, informatievolle video-inhoud en bescherm je hun gegevens. Statistisch gezien geeft Gen Z de voorkeur aan video-inhoud boven millennials en hecht ze veel belang aan privacy. Dit verklaart hun interesse in vluchtige inhoud op netwerken zoals Snapchat en Whisper.

Deze voorkeuren worden ook weerspiegeld in het soort influencers waarmee Gen Z in contact komt. In een rapport van Think With Google gaf 70% van de respondenten van Gen Z aan dat ze YouTubers meer relatable vonden dan Hollywood-beroemdheden.

E-mails en nieuwsbrieven

Het is belangrijk om te weten dat Gen Z aanzienlijk minder geneigd is om e-mails te controleren en te communiceren via e-mails. Bovendien is minder dan 20% geneigd om zich te abonneren op een e-mailnieuwsbrief (promoties en kortingen zijn de belangrijkste drijfveer voor degenen die zich wel abonneren).

Millennials en Gen Z kunnen een marketinguitdaging vormen voor degenen onder ons die nog steeds vastzitten in het tijdperk van tv-reclame. Deze generaties zullen echter de vastgoedmarkt vullen en marketingstrategieën in de komende jaren bepalen. Leer nu mikken op millennials en Gen Z, en je zult het nodige perspectief hebben om een marketingstrategie op te bouwen die resultaten oplevert.