Vastgoedvideo's die echt opvallen: 7 Ideeën om je Te inspireren

17/8/2023

Je mag de impact van video niet onderschatten op jouw marketingstrategie. Statistieken tonen aan dat vastgoedadvertenties met video's kijkers 73% meer interesse geven om contact op te nemen, en dat die advertenties 403% meer aanvragen krijgen dan die zonder video's. Video marketing heeft de kracht om je van onbekend naar een online sensatie te brengen, mits correct toegepast. Hier geven we 7 ideeën voor vastgoedvideo's die jouw online aanwezigheid zullen versterken en de interesse van klanten zullen vergroten.

Waar te plaatsen

Jouw website

Trek kijkers naar jouw website met gerichte en goed geplaatste vastgoedvideo's. Jouw website is jouw thuisbasis online, dus het aantrekken van kijkers hier zal de kans vergroten dat ze contact met jou opnemen, jouw eerdere succesvolle verkopen bekijken, de huidige aanbiedingen bekijken en jouw andere marketinginhoud lezen.

Youtube

Het is gemakkelijk te vergeten dat Youtube eigenlijk een zoekmachine is - de op een na populairste zoekmachine, om precies te zijn. Als je waardevolle Youtube-content kunt leveren waar mensen actief naar op zoek zijn, kun je jezelf snel positioneren als een belangrijke stem in de markt en in jouw hyperlokale omgeving. Zorg ervoor dat je jouw andere sociale medianetwerken promoot om klanten daarheen te trekken.

TikTok

Het mooie van TikTok-video's is dat ze niet noodzakelijkerwijs op TikTok blijven. TikToks zijn zeer deelbaar en gemakkelijk opnieuw te posten op bijna elk ander groot sociaal medianetwerk, inclusief Youtube Shorts, Instagram en Facebook-video. Het snelle, opvallende formaat is een geweldige manier om informatie in een kortere video samen te vatten en zoveel mogelijk waarde te bieden aan de kijker in de kortst mogelijke tijd.

Instagram

Vastgoed is een bedrijf dat sterk afhankelijk is van uiterlijk en gevoel. De focus op video en afbeeldingen op Instagram biedt een geweldige kans om kijkers te trekken en ze betrokken te houden. Naast Facebook is Instagram het populairste sociaal medianetwerk en de beste plek om mensen tussen hun vroege 20s en 40s te bereiken.

Facebook

Tot op de dag van vandaag is Facebook het meest gebruikte sociale media platform en heeft het een van de meest ontwikkelde en effectieve videocampagnesystemen. Het is het beste om de vele manieren waarop je met Facebook-video's kunt communiceren te mixen: Lives, advertenties en berichten. Zorg er gewoon voor dat jouw video's bij jouw doelgroep passen en maak gebruik van de demografische en analytische opties

7 vastgoedvideo ideeën

1. Buurtvideo's

De buurt waar iemand gaat wonen is nog altijd enorm belangrijk, dus wanneer je een nieuw pand hebt, maak dan een leuke video waarmee je een rondleiding van de buurt van de woning maakt. Bovendien geeft het je de kans om de buurt echt te verkopen en mensen te helpen zich hun leven daar voor te stellen.

2. Testimonials van klanten

Laat tevreden klanten aan het woord in testimonials. Hierdoor krijgen potentiële kopers een idee van wat ze kunnen verwachten en kunnen ze meer vertrouwen krijgen in jou. Positieve beoordelingen verhogen direct je sociale profiel en geven toekomstige klanten een idee van de resultaten die ze kunnen verwachten.

3. Achter de schermen

Maak video's van achter de schermen van het vastgoedproces: Laat kijkers zien wat er allemaal bij komt kijken om een eigendom te kopen, verkopen of verhuren. Dit kan gaan van de administratieve taken tot de onderhandelingen met kopers en verkopers. Met de grootste aankoop van hun leven willen de meeste klanten zo goed mogelijk geïnformeerd zijn. Wees degene die hen helpt de verwarrende koop- en verkoopprocessen van onroerend goed te begrijpen. Een geweldig voorbeeld van een "uitleg" video zou gaan over het proces van het doen van een bod of het verkrijgen van goedkeuring voor een lening.

4. Lokale bedrijven

Lokale bedrijven zijn van onschatbare waarde voor de cultuur van een gemeenschap en bepalen de sfeer van de omliggende buurt. Het is belangrijk dat jouw klanten weten welke soorten bedrijven er beschikbaar zijn, zodat ze zich een beeld kunnen vormen van de buurt en zich ermee kunnen identificeren. Is jouw stad bekend om zijn ongelooflijke en authentieke gerechten of biedt het geweldige winkelmogelijkheden? Breng deze bedrijven in beeld met een korte video en zet ze op de voorgrond. Zo kunnen potentiële klanten zich beter inleven in de buurt en zien wat er allemaal te ontdekken valt.

5. Dronevideo's

Drones zorgen direct voor een transformatie van een normale video van een woning naar een professionele video met een bioscoopachtige uitstraling. Met een drone krijg je niet alleen een onvergelijkbaar uitzicht op de woning zelf, maar ook op het omliggende terrein en de buurt. Zorg er wel voor dat je een ervaren camerapersoon hebt die de drone-opname verzorgt.

5. Deel jouw verhaal

Wat het vakgebied van vastgoed uniek maakt, is dat het mensen aantrekt uit allerlei professionele en persoonlijke achtergronden. Veel vastgoedprofessionals hadden nooit gedacht in deze sector terecht te komen, maar hebben om verschillende redenen de stap gezet. Wil jij jouw klanten laten zien waarom jouw verleden jou uniek maakt? Deel dan jouw persoonlijke verhaal in een video en laat zien waarom jij de ideale makelaar bent voor de klant. Zo creëer je een persoonlijke band en kunnen klanten zich beter inleven in jouw ervaring en expertise.

6. Verkocht video

Er is niets zo opwindend als het verkopen van de woning van een klant of het vinden van het perfecte huis voor jouw klant. Dit succes moet natuurlijk gevierd worden! Niet alleen zul je trots zijn op het harde werk dat je hebt geleverd, maar kijkers krijgen ook een idee van jouw expertise in de vastgoedsector. Om op te vallen tussen de vele makelaars, is het belangrijk om creatief te zijn en een verhaal te vertellen over hoe het proces verliep. Dit geeft de kijkers een beter beeld van jouw werkwijze en laat zien waarom jij de ideale makelaar bent voor hen.

7. Deel jouw dag

De meeste mensen weten niet hoe vastgoedmakelaars hun dag doorbrengen. Ze zien wellicht makelaars in vergaderingen of telefoontjes aannemen, maar ze begrijpen niet precies wat er nodig is om een goede deal te sluiten of over de lange nachten van heen en weer communiceren en onderzoek doen. Houd je telefooncamera gedurende de dag aan en verzamel video's van interessante momenten die je denkt dat klanten zouden moeten zien. Bewerk ze samen en voila!

Bekijk ons webinar on-demand 'opvallen met videomarketing' voor meer tips, ontdek tools om zelf video's te maken en wat de do's en de don'ts zijn bij videomarketing.