Waarom we emoties op het werk moeten toelaten

17/8/2023

Veel mensen denken dat emoties geen plaats hebben op de werkvloer. Ze denken dat emoties onprofessioneel zijn en de productiviteit van het team kunnen verlagen. Maar onderzoek toont aan dat emoties juist een belangrijke rol spelen in ons welzijn en onze prestaties op het werk.

Emoties zijn een natuurlijk onderdeel van ons leven en we kunnen ze niet altijd controleren. Daarom is het belangrijk om ze te verwelkomen en te begrijpen waar ze vandaan komen. Door emoties te onderdrukken of te negeren, kan er spanning ontstaan, wat kan leiden tot een slechtere werkprestatie en zelfs burn-out.

Het is belangrijk om te begrijpen dat emoties een signaal zijn van wat er gaande is in ons leven en op ons werk. Wanneer we ons boos, gefrustreerd of gestrest voelen, kan dit een signaal zijn dat er iets mis is in ons werkproces of dat er te veel van ons wordt verwacht. Door onze emoties te erkennen en te begrijpen, kunnen we beter begrijpen wat er aan de hand is en kunnen we effectiever reageren.

Vastgoedmakelaars worden vaak geconfronteerd met stressvolle situaties, zoals deadlines, onverwachte gebeurtenissen, onderhandelingen en soms moeilijke klanten. Daarom is het belangrijk om de emoties te erkennen en te begrijpen die hieruit voortvloeien, en om een werkomgeving te creëren waarin deze emoties op een productieve manier kunnen worden geuit.

Voordelen van het omarmen van emoties op het werk

Het omarmen van emoties op het werk kan veel voordelen hebben voor vastgoedkantoren en hun medewerkers. Hieronder staan enkele voordelen opgesomd:

Verbeterde communicatie

Door emoties op een open en eerlijke manier te delen, kunnen vastgoedmakelaars hun communicatie verbeteren en misverstanden vermijden. Door emoties te delen, kan er meer begrip en empathie worden gecreëerd tussen collega's en klanten.

Verhoogde productiviteit

Het negeren of onderdrukken van emoties kan leiden tot stress en verminderde prestaties. Door emoties te erkennen en te begrijpen, kunnen vastgoedmakelaars hun stressniveau verlagen en hun productiviteit verhogen.

Betere besluitvorming

Door emoties te erkennen en te begrijpen, kunnen vastgoedmakelaars betere beslissingen nemen. Emoties kunnen ons vaak iets vertellen over een situatie dat we anders over het hoofd zouden zien.

Verhoogde werknemersbetrokkenheid

Wanneer werknemers worden aangemoedigd om hun emoties te uiten, kan dit leiden tot een hogere mate van betrokkenheid bij het werk. Medewerkers voelen zich gehoord en begrepen, wat hun motivatie en betrokkenheid bij het bedrijf kan vergroten.

Hoe emoties verwelkomen?

Er zijn verschillende manieren waarop vastgoedkantoren emoties op een positieve manier kunnen verwelkomen op het werk. Hieronder worden enkele suggesties gegeven:

Creëer een open werkomgeving

Vastgoedkantoren kunnen een werkomgeving creëren waarin medewerkers zich comfortabel voelen om hun emoties te uiten. Door open communicatie te bevorderen en een cultuur van eerlijkheid en vertrouwen te creëren, kunnen medewerkers zich vrij voelen om hun emoties te delen.

Zorg voor ondersteuning

Het kan helpen om ondersteuning te bieden aan medewerkers die met bepaalde emoties te maken hebben. Dit kan door bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden voor medewerkers om te praten met een coach, een therapeut of een mentor.

Investeer in trainingen

Vastgoedkantoren kunnen trainingen aanbieden die gericht zijn op het begrijpen en omgaan met emoties op het werk. Deze trainingen kunnen medewerkers helpen om hun emoties te begrijpen en ze op een productieve manier te uiten.

Maak gebruik van technologie

Technologie kan helpen bij het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich comfortabel voelen om hun emoties te delen. Bijvoorbeeld, door gebruik te maken van chatbots of online platforms kunnen medewerkers hun emoties anoniem delen en kunnen vastgoedkantoren feedback verzamelen om de werkomgeving te verbeteren.

Erken en beloon emotionele intelligentie

Vastgoedkantoren kunnen emotionele intelligentie erkennen en belonen door het op te nemen in prestatiebeoordelingen en door trainingen en workshops aan te bieden. Door emoties te erkennen als een belangrijk onderdeel van de werkprestaties, kunnen medewerkers worden aangemoedigd om hun emotionele intelligentie te ontwikkelen en te verbeteren.