Vakantie voor vastgoedkantoren: zo blijft je kantoor draaien

21/6/2024

De zomer lonkt, ook al zit het weer ons niet echt mee! Het is tijd voor om even de batterijen op te laden, maar de gedachte aan een vastgoedkantoor dat achterblijft kan knagen. En permanent aan je telefoon gekluisterd zitten tijdens je vakantie is allesbehalve ontspannend. Gelukkig zijn er manieren om te garanderen dat je vastgoedkantoor vlekkeloos blijft draaien terwijl jij geniet van een welverdiende pauze. Hier zijn zes tips die je helpen om met een gerust hart op vakantie te gaan.

1. Vertrouwde medewerkers leiderschapskansen geven

Een sterk team is essentieel voor elk vastgoedkantoor. Binnen je team zijn er ongetwijfeld medewerkers die je instinctief meer vertrouwt. Dit is het moment om hen extra verantwoordelijkheden te geven en te zien hoe ze floreren als tijdelijke leiders. Geef iemand de kans om zijn of haar leiderschapskwaliteiten te tonen en mogelijk een permanente leidinggevende positie te bekleden als je kantoor groeit. Wil je de last niet op de schouders van één persoon leggen? Verdeel dan de verantwoordelijkheid en laat je team weten bij wie ze terecht kunnen tijdens je afwezigheid.

2. Organiseer een verkoopcompetitie

Een competitie kan wonderen doen voor de verkoopmotivatie binnen je vastgoedkantoor. Kies een prijs die waarde toevoegt, zoals een training of cursus, of misschien zelfs een bonus. Aangewakkerde competitiegeest tussen teams kan niet alleen motivatie verhogen maar ook teamwork en persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Dit zorgt voor een gezonde concurrentie en verhoogde productiviteit tijdens jouw afwezigheid.

3. Implementeer een systeem van verantwoordelijkheid

Zonder toezicht kan de productiviteit in een vastgoedkantoor snel dalen. Het opzetten van een systeem waarbij iedereen elkaar verantwoordelijk houdt, kan dit voorkomen. Denk aan dagelijkse korte meetings waar doelen en prestaties worden besproken. Zorg ervoor dat de gebruikelijke trainingen doorgaan in je afwezigheid, met rapportage aan de kantoormanagers. Dit houdt iedereen scherp en betrokken.

4. Plan check-in momenten

Bepaal specifieke tijden waarop je bereikbaar bent, bijvoorbeeld een halfuur om de paar dagen. Dit stelt je in staat om op de hoogte te blijven zonder dat het je vakantie overneemt. Communiceer deze tijden duidelijk met je team en stel strikte grenzen voor andere momenten. Zo blijf je betrokken zonder constant gestoord te worden.

6. Toon vertrouwen in je team

Laat je team weten dat je volledig vertrouwen in hen hebt. Een blijk van vertrouwen kan een enorme boost geven aan hun zelfvertrouwen en prestaties. Je hebt ze tenslotte niet voor niets aangenomen. Zie je vakantie als een kans om je team te laten zien wat ze waard zijn. Het is een periode om trots te zijn op wat je hebt opgebouwd en te erkennen dat je 'kinderen' misschien wel klaar zijn om op eigen benen te staan.

Met deze zes tips kun je als manager van een vastgoedkantoor met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je kantoor in goede handen is.