6 manieren om jouw zelfvertrouwen te boosten als vastgoedmakelaar

17/8/2023

Om succesvol te kunnen zijn in vastgoed is zelfvertrouwen cruciaal. Zonder vertrouwen zullen makelaars niet de veerkracht, het geloof en de optimistische aannames ontwikkelen die leiden tot een geweldige carrière. Hier volgen 6 manieren om je zelfvertrouwen als makelaar te versterken.

Verander je mindset door affirmaties

Affirmaties zijn woorden die bedoeld zijn om je bewuste en onbewuste denken te veranderen, waardoor we een negatieve invloed op ons leven kunnen voorkomen. Het is niet genoeg om één keer positief over jezelf te spreken en dan te vergeten wat je gezegd hebt. Herhaal je affirmaties meerdere keren om ze effectief in jouw geest te boren en negatief denken te vervangen. Ze zullen helpen bij het overwinnen van jouw angsten.

Het kan raar aanvoelen om affirmaties uit te spreken, maar vergeet niet dat jouw overtuigingen jouw werkelijkheid creëren, niet andersom! Zoals Ryan Serhant ooit zo mooi omschreef: "Je wordt verbluft door hoeveel impact vertrouwen kan hebben op de toekomst".


Hieronder alvast enkele voorbeelden van krachtige affirmaties:

  • Mensen vertrouwen mij.
  • Ik ben succesvol en zeker van mezelf.
  • Ik heb een talent voor het kopen en verkopen van vastgoed.
  • Ik ben verantwoordelijk voor mijn geluk en succes.
  • Ik hou van mijn job.
  • Ik kan elk probleem oplossen.
  • Ik ben een topmakelaar.
  • Ik groei elke dag.
  • ....
Experience tells you what to do. Confidence allows you to do it.

Vind een mentor

Omdat je de ervaring mist, is een gebrek aan zelfvertrouwen heel logisch. Als je net begint als vastgoedmakelaar, neemt je vertrouwen automatisch toe naarmate je meer tijd in het veld doorbrengt. Een mentor kan het proces versnellen en je helpen sneller naar een hoger niveau van vertrouwen te komen. Het kan ook zijn dat je al langer in de business werkt, maar dat je op een bepaald moment aan jezelf begint te twijfelen. Ook dan kan een mentor enorm helpen.

Met een mentor kun je best practices voor vastgoed direct toepassen. Wanneer je jezelf ontmoedigd voelt of er klaar voor bent om op te geven, is er iemand om je verantwoordelijk te houden. Op lange termijn zal jouw mentor je tijd en geld besparen die anders verspild zouden worden.

Geraak niet ontmoedigd

Wees niet boos op jezelf als je er niet in slaagt om altijd positief en zelfverzekerd te blijven (dat zal je alleen maar achteruit helpen). Het is heel logisch en menselijk dat je dit niet altijd bent. Zelfvertrouwen opbouwen is een proces dat consequent moet worden beoefend. Het is normaal om in een spiraal van negatieve zelfspraak terecht te komen als je jouw klant bijvoorbeeld niet de beste deal kunt bieden of connectie met een lead verliest. Het duurt even voordat je de veerkracht opbouwt om weer terug te keren naar een negatieve ervaring. Het geheim is om bewust te zijn wanneer de cyclus van negatief denken begint en niet direct in die gedachten mee te gaan.

“The key to everything is patience. You get the chicken by hatching the egg, not by smashing it.” – Arnold H. Glasow

Reflecteer over jouw 'waarom'

Als je begint te twijfelen aan je vaardigheden als makelaar, herinner jezelf dan waarom je net bent begonnen en waarom je hebt gekozen voor dit beroep. Je had de wens om makelaar te worden om een ​​bepaalde reden, wat was die reden?  Moeilijke tijden in je carrière zijn momenten om je eraan te herinneren waarom je voor deze weg koos en naar de sterkste versie van jezelf te streven.

Kom jouw angst om te falen onder ogen

De angst voor mislukken is als een antidotum tegen ambitie. Vaak weerhoudt onze angst om fouten te maken ons ervan de vaardigheden te leren en te verbeteren die we nodig hebben om succesvol te zijn. Net als alle levende wezens op aarde groeien we niet van één stadium naar het volgende zonder dat er wat pijn en weerstand bij komt kijken. Die groeipijnen definiëren ons niet - en moeten ook geen invloed hebben op ons zelfvertrouwen. Als je je blik gericht houdt op waar je graag zou willen zijn en gelooft in je vermogen om dit ook daadwerkelijk te bereiken, lijken uitdagingen onderweg een stuk kleiner.

Vier jouw successen

Als mensen hebben we een natuurlijke neiging om op zoek te gaan naar het volgende beste ding dat ons een gevoel van tevredenheid geeft. Doelen die ooit onmogelijk leken, kunnen snel worden vergeten als ze zijn bereikt. Elke keer als je geniet van een nieuw succes dat je bereikt hebt, stuur je een krachtig bericht naar je onderbewustzijn dat je succesvol bent. Herinner je wat we zeiden over affirmaties? Op dezelfde manier helpt het om je bewust te zijn van je prestaties. Met een succesvollere instelling lijkt het normaal om een ​​topmakelaar te zijn en gaat dit makkelijker.

Jij bent jouw nummer één investering en zelfvertrouwen is key. Zonder zelfvertrouwen voelt niets echt haalbaar - of zelfs leuk.

In een markt die zo onvoorspelbaar en voortdurend verandert als de vastgoedsector, is je vertrouwen de steunpilaar waardoor je weerbaar en sterk blijft. De tijd nemen om je zelfvertrouwen als makelaar te ontwikkelen, is wat je onderscheidt van degenen die opgeven en degenen die slagen. Je kunt het!