Google reviews verzamelen

26/10/2023

In de competitieve wereld van de vastgoedmarkt, waar vertrouwen en reputatie van cruciaal belang zijn, kunnen Google reviews een krachtig hulpmiddel zijn om jouw vastgoedbedrijf naar nieuwe hoogten te brengen. In dit artikel zullen we de voordelen van het actief verzamelen van Google reviews bespreken en waarom dit een slimme strategie is voor vastgoedprofessionals.

Versterking van jouw online reputatie

In de huidige digitale tijdperk begint de zoektocht naar vastgoed vaak online. Potentiële kopers en verkopers gaan naar Google om vastgoedprofessionals te vinden en hun keuzes te beoordelen. Positieve Google reviews kunnen jouw online reputatie opbouwen en versterken, waardoor potentiële klanten eerder geneigd zijn om met jou in zee te gaan.

Vertrouwen opbouwen

Reviews van eerdere klanten dienen als sociale bewijskracht voor jouw vastgoeddiensten. Ze laten zien dat je betrouwbaar, professioneel en succesvol bent in wat je doet. Mensen vertrouwen eerder op de ervaringen van anderen dan op advertenties. Hoe meer positieve reviews je hebt, hoe groter het vertrouwen dat potentiële klanten in jouw bedrijf hebben.

Verbeterde zichtbaarheid in zoekresultaten

Google houdt van bedrijven met goede reviews. Positieve beoordelingen kunnen jouw ranking in de zoekresultaten verbeteren. Wanneer potentiële klanten vastgoedgerelateerde zoekopdrachten uitvoeren, zal jouw bedrijf hoger in de resultaten verschijnen, wat resulteert in meer zichtbaarheid en klikken.

Vergroot jouw online zichtbaarheid door een vermelding van jouw kantoor.

Inzicht in klanttevredenheid

Het verzamelen van reviews biedt waardevolle inzichten in de tevredenheid van jouw klanten. Je kunt leren wat je goed doet en waar je mogelijk kunt verbeteren. Dit stelt je in staat om jouw diensten voortdurend aan te passen en te verbeteren om aan de behoeften van jouw klanten te voldoen.

Klantrelaties opbouwen

Het vragen om reviews is een kans om jouw relatie met klanten na afloop van een transactie te versterken. Het laat zien dat je waarde hecht aan hun feedback en hun mening waardeert. Dit kan resulteren in langdurige relaties en herhaalde zakelijke kansen.

Concurrentievoordeel

Niet alle vastgoedprofessionals benutten de kracht van Google reviews. Door actief reviews te verzamelen en te beheren, kan je jezelf onderscheiden van jouw concurrenten. Een indrukwekkend aantal positieve reviews kan een belangrijk verkoopargument zijn.

Hoe Google reviews verzamelen?

  • Vraag klanten na een succesvolle transactie om een review achter te laten.
  • Maak het gemakkelijk voor klanten door hen de link naar jouw Google My Business-pagina te sturen.
  • Geef duidelijke instructies over hoe ze een review kunnen schrijven.
  • Wees proactief in het reageren op reviews, zowel positief als negatief, om te laten zien dat je betrokken bent bij jouw klanten.

Ontvang je negatieve reviews, lees dan hier hoe je hiermee om kan gaan.