Meer verkopen met videomarketing

1/2/2024

Videomarketing onderscheidt je van andere vastgoedmakelaars,  helpt connectie te maken met potentiële (ver)kopers om uiteindelijk meer woningen te verkopen.

In 2021 gaf 86% van de bedrijven aan dat ze video gebruiken als marketingtool. En 93%(!) van hen zegt dat het een cruciaal onderdeel is van hun strategie. De belangrijkste reden om video te gebruiken is omdat visuele informatie 60.000 keer sneller opgenomen wordt dan tekst. In een wereld waar de aandachtsspanne steeds korter wordt, kan je dus niet meer zonder video.

Enkele statistieken over videomarketing om je te overtuigen:

 • Video's trekken tot 300% meer bezoekers naar je website
 • Panden met video krijgen tot 4x meer aanvragen
 • Met video marketing krijg je dubbel zo snel vertrouwen
videomarketing

Waarom is video zo effectief in vastgoed?

Veel vastgoedmakelaars zeggen dat videomarketing hen helpt met:

 • Bezichtigen van woningen: Het is makkelijker om te laten zien hoe ruim een woning is.
 • Meer afspraken te maken: Videoberichten (verzonden via e-mail of sociale media) hebben 40% meer kans om geopend te worden, 37% meer kans om aangeklikt te worden en 3x meer kans op een reactie.
 • Tijd te besparen: Gemaakte video's kunnen opnieuw worden gedeeld en kan je aangepaste introducties toevoegen om oude clips nieuw te laten aanvoelen.
 • Deals te bevorderen: Los vragen sneller op, toon meer voorzieningen en creëer een persoonlijke band.

Er zijn is de belangrijkste innovatie

Ondanks het groot potentieel van videomarketing, zijn er veel makelaars die video’s vermijden omdat ze niet weten hoe ze er iets nieuws in kunnen brengen. Ook angst of onzekerheid weerhoud de makelaar om zich volledig bloot (niet letterlijk, al zal dit waarschijnlijk veel views opleveren) te geven in een video.

videomarketing

Wat belangrijker is, is gewoon actief te zijn in de video en waardevolle inhoud te leveren. Als je creativiteit en innovatie kunt implementeren, is dat alleen maar een bonus.

Wees consistent aanwezig. Door consistent te zijn, ga je jouw publiek voor je winnen.

De drie E’s van Videomarketing

Engageren (Engage)

Een van de belangrijkste succesfactoren bij videomarketing is jezelf zijn. Jezelf online plaatsen, kan je zien als jouw online visitekaartje.

Of mensen je nu aardig gaan vinden of niet, so what! Jezelf anders voordoen op video, zodat mensen met jou zouden samenwerken, is niet de bedoeling. Als jij je voordoet als een hele actieve en bruisende persoon op video, zullen mensen achterdochtig worden als je in het echt anders bent. (Denk maar aan jouw personal branding)

Entertainen (Entertain)

Nogmaals, het is belangrijk om jezelf te zijn. Als mensen vermaken je van nature ligt, ga er dan voor. Als dat niet zo is, doe het dan niet. Mensen zullen het weten als je alsof doet. Blijf in je eigen straatje en laat je persoonlijkheid doorschijnen - de echte jij.

Informeren (Educate)

Dit is de doorslaggevende factor. Als je door middel van waardevolle informatie de klanten kan binden, steek je er nu al met kop en schouders bovenuit. Makelaars die waardevolle informatie delen via video, vallen meer op in hun markten en regio. Zo kunnen ze zich ontwikkelen tot een vertrouwde stem in hun lokale vastgoedmarkt.

Do’s & Dont’s

Doen

 • Ga LIVE! (Zorg ervoor dat je een overtuigende titel schrijft rond je geplande onderwerp)
 • Herken mensen die meedoen aan je live video's - creëer een community
 • Bevorder betrokkenheid - wees niet bang om comments en likes te vragen als je een live video opneemt, jij geeft hen waarde en jij wilt meer publiciteit, een win-win actie voor beide kanten
 • Kies de juiste lengte voor je video (Op Instagram is een video van 15 seconden interessanter dan een hele boodschap van vijf minuten)
 • Gebruik de juiste afmetingen
 • Bekijk en monitor je targeting instellingen

Niet doen

 • Slechte belichting
 • Slechte geluidskwaliteit
 • Maak geen saaie thumbnail ( = een verkleinde afbeelding of foto van je video) Je moet mensen boeien en zorgen dat ze meer willen weten
 • Experimenten met stijlen is leuk, maar merkherkenning is beter! Gebruik in je video’s dezelfde stijl, muziek, editing en flow zodat je imago duidelijk wordt.

4 video’s die je absoluut moet maken

De videobezichtiging

Als alles gelijk is van service, aanbod, … zullen mensen kiezen om te werken met mensen die ze kennen, aardig vinden en vertrouwen. Doe zelf een eerste voorstelling van het pand met een leuk introductiefilmpje. Geef een snelle maar aantrekkelijke blik over die nieuwe inkoop. Dat is videomarketing!

Kopertips

Klanten kijken ook vaak naar video’s waar ze uit kunnen leren. Geef waardevolle informatie en tips aan mensen die voor de eerste keer een huis kopen of verkopen. Welke valkuilen moeten ze vermijden? Geef hen inzicht, geef hen tips en tricks.

Je huis verkopen in _____ (Jouw regio)

Jij kent de streek als geen ander, maak zo’n video voor elke stad die voor jou van toepassing is. Steek er met kop en schouders bovenuit met dit type video. Laat je expertise zien. Want wie gun je het nu liever: een multinational of een ‘lokale makelaar’?

Reviews op video

Laat zien wat je hebt bereikt, maak gebruik van video getuigenissen. Dit kunnen klanten van je zijn, of simpelweg een video over je reviews op Google, Instagram, ...Het is altijd een goed idee om het bewijs te laten zien van hoe je anderen hebt geholpen en begeleidt.

Pas op! Zorg ervoor dat je niet arrogant overkomt, hou het luchtig en aangenaam. Jij bent de beste maar ook de vriendelijkste!

Volg zeker ook het webinar 'Opvallen met videomarketing in vastgoed'.