Must read boeken voor (startende) vastgoedmakelaars

17/8/2023

Als nieuwe makelaar, kan de hoeveelheid kennis, vaardigheden, expertise en strategieën die je kant op worden gegooid op zijn zachtst gezegd overweldigend zijn. Vragen zoals waar moet ik me eerst op richten? Waar moet ik zelfs mee beginnen? 

Veel van je kennis zal je opdoen door je dagdagelijks taken. Echter, een manier om je kennis op te bouwen en je vertrouwen te vergroten is door het lezen van boeken. Benieuwd welke boeken je MOET lezen? Kijk dan hieronder voor een kort overzicht.

The Millionaire Real Estate Agent

Geschreven door Gary Keller, Dave Jenks en Jay Papasan.

Dit is weliswaar ‘de bijbel’ in onze industrie - zowel voor veel aspirant-makelaars en de huidige topmakelaars. Het is een boek waarin Keller zijn eigen ervaringen deelt alsook die van goedverdienende agenten en makelaars die hij doorheen de jaren heeft gekend. 

Dit boek bevat waardevolle hoeveelheid aan zakelijk advies (met templates) die iedere makelaar kan gebruiken om op lange termijn meer inkomsten binnen te halen. Je krijgt een overzicht van alle onderdelen van het bedrijf waar elke agent zijn tijd in moet steken. Het covert leadgeneratie, hefboomwerking, werkingsmechanisme van het bedrijf, en financiën. Het is niets voor niets een bestseller. 

Zeker je #1 Must Read! 

The Book of Yes

Geschreven door Kevin Ward

Kevin Ward - lange tijd vastgoed coach en trainer - heeft enorme succes gekend met zijn YESmaster “succes triaining” cursussen. Vastgoedmakelaars van de hele wereld wenden zich tot hem en zijn team om hun bedrijf te helpen groeien. 

Zelfs als je een ervaren makelaar, als je niet telkens een ja krijgt van je klanten, dan heb je ruimte om te groeien. Veel vastgoed boeken leren je ofwel 1) hoe je meer klanten krijgt of 2) hoe je beter wordt in je werk. Dit boek omvat het hele spectrum. Het gaat in op het belang van het beheersen van de mogelijkheid om effectief te communiceren als een makelaar en waarom het cruciaal is om genoeg tijd te besteden aan zelfverbetering. Het boek schetst de belangrijkste gesprekken die je moet voeren en moedigt je aan om de kracht van scripts te begrijpen en te beheersen.

Als je wilt leren hoe je vreemden moet overtuigen om jouw volgende klanten te worden, dan is dit je go-to boek. 

Real Estate Success in 5 minutes a day

Geschreven door Karen Briscoe

Je eerste 5 minuten per dag investeren in het lezen en het aanscherpen van je vaardigheden - dat zet je op een snelle spoor naar succes in je leven én je zaken. 

We denken allemaal wel eens “Had ik maar X minuten/uren meer in mijn dag…” Veel makelaars zien door de bomen het bos niet meer, en vaak is een boek lezen iets waar je gewoonweg ‘de tijd niet voor hebt’. Maar dat is net de schoonheid van dit boek: je hoeft maar vijf minuten per dag te investeren om verbluffende resultaten te behalen (Ja echt waar!). 

Dit is een boek waar iedereen iets van kan opsteken - of je nu een ervaren makelaar bent of een groentje. 

In haar gids, beveelt ze dat je elke dag een hoofdstuk leest. Er zijn liefst maar 365 hoofdstukken, eentje voor elke dag. Door vijf minuutjes toe te wijden aan een hoofdstuk, leer je elke ochtend iets waardevols. 

The Honest Real Estate Agent

Geschreven door Mario Jannatpour

Het dit boek coachen we makelaars in vastoged om succesvolle makelaars te worden en hun bedrijf te blijven ontwikkelen: Dat is het doel van Mario Jannatpour. Mario geeft je een boek waarbij hij eerlijk informatie met je deelt over zijn vastgoedcarrière en wat er nodig is om een succesvolle makelaar te zijn. 

Dit boek biedt een goede introductie tot het vak, zodat je kan beslissen of het wel iets voor je is. Dit boek omvat informatie over hoe jij je tijd, je klanten en je onderhandelingen moet beheren. Hij biedt ook goed advies over wat er nodig is om succesvolle vastgoedmarketing te creëren. Een praktische gids dat je kan gebruiken tijdens je eerste paar jaar als makelaar. 

6 Steps to 7 Figures: A Real Estate Professional's Guido to Building Wealth and Creating Your Own Destiny

Geschreven door Pat Hiban

Wens je dat je zeven cijfers verdiende in de makelaardij? Dan helpt dit boek je zeker en vast! Het is een stap-voor-stap sjabloon dat je helpt om een top producent te worden. Hiban biedt een schat aan praktische informatie over het gebruik van je vastgoed carrière om het inkomen te verdienen dat je echt wilt. 

Dit boek is ideaal voor makelaars die al een tijd in het vak zitten, maar hun financiële doelen nog niet bereikt hebben. 

Leuk weetje: Pat Hiban heeft ook een vastgoed podcast die de moeite waard is om te luisteren - zeker als je meer wilt leren over de concepten die in het boek aan bod komen.

The Conversation Code: Capture Internet Leads, Create Quality Appointments, Close More Sales

Geschreven door Chris Smith

Dit is het go-to boek als het komt op internet leadgeneratie en conversie. 

Smith geeft je veel gedetailleerde adviezen omtrent je vastgoed leads - hoe moet je ermee omgaan? Hoe converteert je het best?

Zoals Smith in zijn boek opmerkt, is routinematige interactie met je publiek de beste manier om te resoneren met prospects en hen om te zetten in klanten. Als je wilt leren over new-school marketing activiteiten, dan vind je weinig betere lectuur dan deze hier!

The One Thing: The sursprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results

Geschreven door Gary Keller

Dit is geen boek dat per se van toepassing hoeft te zijn op vastgoed, maar omdat Gary Keller het schreef en voorbeelden gebruikt van in de vastgoed, komt hij toch mooi op het lijstje te staan. Dit boek is een goede herinnering dat echt succes wordt behaald alleen met focus! Dat wilt niet zeggen dat je niet meerdere dingen in vastgoed kan doen om succesvol te zijn. Maar, na het lezen van dit boek zal het duidelijk zijn waarom focussen op één ding je startsignaal kan zijn. 

Het Pareto principe, work smarter not harder, focus, … Deze zaken hebben allemaal één ding gemeen: je taken analyseren, bepalen wat het meest belangrijk is. Dan doe je de belangrijke dingen eerst en zoveel mogelijk.

Veel productiviteit boeken preken over meer dingen gedaan krijgen in een kortere periode. In werkelijkheid, moet je meer belangrijke dingen doen. Met andere woorden: concentreer je niet op het afvinken van vakjes op je to-do lijstje om je beter te voelen. Analyseer wat je aan het doen bent - zijn je taken echt waardevol of zijn het alleen maar bezigheden?

Zaken zoals papierwerk, fotograferen van panden, … het zijn allemaal dingen die je kan en moet uitbesteden aan andere mensen - uiteraard als je de middelen hebt om dat te doen. Maar wanneer jij de vrijheid hebt om je te richten op taken die inkomsten genereren, zal je zien dat je bedrijf van de grond komt. Jij bent een verkoper, dus je moet verkopen. 

Dit boek is ook verkrijgbaar in het Nederlands.

Your First Year in Real Estate

Geschreven door Dirk Zelle

Je eerste jaar in vastgoed zal waarschijnlijk het meest uitdagende jaar zijn dat je tegemoet gaat. Velen geven op zelfs voor hun carrière van de grond gaat, en een groot deel van deze schuld is te wijten aan de verwachtingen dat je hebt. Dirk Zeller is hierbij ‘je redder in nood’. Hij deelt bewezen geheimen en strategieën over wat je moet weten vanaf het begin in de huidige booming vastgoedmarkt, hoe je veelgemaakte fouten te vermijden, en hoe jezelf te onderscheiden.