Originele vastgoed branding ideeën

17/8/2023

Om je te onderscheiden van de rest van de concurrentie, moeten wij - makelaars - een merkidentiteit creëren die aansluit bij kopers en verkopers. Een goed merk helpt je ook om de verkoop te verhogen. 

Geloof het of niet, het proces dat marketing professionals gebruiken om een merk op te bouwen is heel eenvoudig. Laat je niet misleiden door de eenvoud van het proces (!) - branding vergt hard werk, en veel startups ondervinden moeilijkheden vanaf de eerste stap. Maar uiteraard, dankzij branding kan je er met kop en schouders bovenuit steken. 

Vandaag gaan we een kijkje nemen op enkele van de beste vastgoed branding ideeën. Maar laten we eerst starten met het volgende:

Wat is je doel?

 • Waar wil je financieel staan over 5 jaar? 10 jaar?
 • Hoe wil jij je werkdag inrichten?
 • Wat zijn je persoonlijke levensdoelen? Hoe passen die in je kantoor?

Maak een tijdlijn voor jezelf

Het kan jaren duren om jouw merk op te bouwen, maar het creëren van een tijdlijn met realistische doelen die je onderweg kan bereiken, is een cruciale stap in dit proces. Het idee is om het bouwen van een merk om te zetten van een "zou het niet geweldig zijn!" dagdroom in een concreet plan.

Het stellen van maandelijkse en driemaandelijkse doelen zal je waarschijnlijk genoeg druk geven om je gemotiveerd te houden, maar niet overweldigd. Onthoud dat, zoals de meeste langetermijnprojecten, het bouwen van een merk waarschijnlijk langer zal duren dan je denkt. Als je jezelf genoeg tijd geeft om je basis te bouwen, zou de rest van het proces relatief snel moeten gaan.

Vastgoed Branding Ideeën

Nu kunnen we echt van start gaan! Om jezelf te onderscheiden van je concurrentie, kan je de volgende ideeën bekijken (en uiteraard - uitproberen). 

Je niche kiezen

Alle makelaars zijn betrokken bij hetzelfde type zakelijke transacties: de in- of verkoop van een woning. Daarom moet jouw merkidentiteit verder gaan dan alleen maar aan potentiële klanten laten weten dat je gespecialiseerd bent in onderhandelen over woningen of commercieel vastgoed. Je moet dieper graven in jouw expertise in vastgoed om jouw unique selling proposition (USP) te vinden: Wat doe jij beter of anders dan de andere makelaars in jouw omgeving?

Hier zijn enkele specialiteiten of niches die kunnen helpen vastgoedmakelaars te onderscheiden van hun concurrentie:

 • Eengezinswoningen
 • Vakantiehuizen
 • Villa's of andere luxe aanbiedingen
 • Boedelverkoop
 • Industrie-specifiek commercieel vastgoed, zoals medische of tandheelkundige kantoren
 • Internationaal vastgoed
 • Meergezinswoningen
 • Inbeslagnames en korte verkoop

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop vastgoedprofessionals hun expertise kunnen richten op het creëren en promoten van hun merk. Wat jij wilt is synoniem worden met jouw specialiteit, zodat je de eerste en enige oproep bent die een koper of verkoper maakt.

Podcast

Heb je onlangs nog naar een podcast geluisterd? Terwijl een paar jaar geleden velen van ons er weinig aandacht aan besteedden, zijn podcasts in het afgelopen jaar een mainstream medium geworden. Door een podcast op te starten, kan je je autoriteit aantonen. En zoals we weten, autoriteit is alles in de vastgoedsector. Het is een geweldige manier om je bereik uit te breiden, je marktpositie te verstevigen en het vertrouwen op te bouwen met je doelpubliek. Uiteraard moet je zoiets op lange termijn zien. Een podcast wordt niet in één nacht een succes. Maar het zal zeker en vast zijn vruchten afwerpen. 

Wat je in gedachten moet houden als je een podcast wilt starten: 

 1. Kies je onderwerp
 2. Kies je formaat - er zijn veel formaten waar je uit kan kiezen. Ga je een interview voeren? Ga je in monoloog? Heb je een partner die een goede co-host zou zijn? 
 3. Maak een lijst van onderwerpen en gasten
 4. Kies de frequentie - één keer per week is de meest voorkomende frequentie voor populaire podcasts, maar dat is een enorme tijdsinvestering. Kies wat het beste past voor je
 5. Verzamel de benodigde apparatuur en software
 6. Vind een host voor jouw podcast - net zoals bij een website, heeft een podcast een host nodig. Een plek om te leven. Er zijn veel gratis opties, waaronder Soundcloud en Buzzsprout
 7. Publiceer je podcast overal! Enkele van de meest populaire plekken zijn Apple Podcasts (iTunes), Google Play, Stitcher en Spotify.
 8. Vraag om feedback!
vastgoed branding

Instagram

Instagram is geen absoluut noodzakelijk onderdeel van jouw marketingstrategie.

Dat gezegd hebbende, kan Instagram effectief zijn voor het opbouwen van naamsbekendheid en het genereren van leads. Dat het niet absoluut noodzakelijk is, betekent niet dat je het moet negeren.

Vooral als je het leuk vindt om met mensen in gesprek te gaan op sociale media... dan is Instagram vrijwel zeker een goed idee voor je bedrijf. De meesten van ons spenderen elke dag een paar uur aan het scrollen door sociale media. Waarom zou je die tijd niet gebruiken om inhoud te creëren en in plaats daarvan je zakelijke Instagram-pagina te laten groeien? Het is ideaal voor het plaatsen van foto's van huizen die je te koop hebt gezet en het is geweldig voor het delen van je eigen koop- en verkoop expertise met je publiek.

Wat je zoal kan plaatsen op je Instagram pagina:

 • Huizen te koop/huur
 • Deskundig advies
 • Verkochte updates
 • Evenement aankondigingen
 • Creatieve foto's
 • Achter de schermen video’s/foto’s
 • Lokale bedrijfsaanbiedingen
 • Getuigenissen/case studies
 • Dingen uit het echte leven (persoonlijke touch)
 • Marktgegevens die interessant zijn voor je doelgroep

Meer inspiratie nodig? Ontdek onze 19 content ideeën voor vastgoedmakelaars.

YouTube kanaal

Je kan werken met een YouTube kanaal om veranderingen in de vastgoedsector te bespreken, veelgestelde vragen te beantwoorden en advies te geven. Je kan je team voorstellen en zo reeds een “brug van vertrouwen” opbouwen met leads. Je kiest zelf welke weg je neemt bij het maken van je YouTube kanalen. Video is een geweldige manier om de merkbeleving van je bedrijf te verbeteren. Het belangrijkste is dat je oprecht bent, en dat je jezelf bent. Wanneer je dit niet bent, zullen klanten je niet als een betrouwbaar persoon zien.

Enkele video ideeën om mee van start te gaan:

 • Video van een eigendom
 • Video van de buurt
 • Video van jou en je team
 • Getuigenis video van een klant
 • “net verkocht” video
 • Een concept uitleggen
 • Video met tips

eBook

Het schrijven van een eBook is geen rocket science. Toch moet je de ins en outs van dit gebied als discipline kennen, evenals vertrouwd zijn met de normen en principes van creatief schrijven. Een eBook wordt beschouwd als een strategisch geplande zakelijke proces. Als vastgoedexpert, moet je ook de relevante terminologie en het doel van de verschillende marketing documenten begrijpen. Door een eBook te schrijven, toon je niet alleen je kennis en expertise (niche), maar ga je ook vertrouwen creëren bij je publiek. 

Een eBook is een fantastisch iets als je weinig tijd hebt. Je kan een eBook eenmalig schrijven en het mensen laten openen via je website (om meer verkeer te creëren). Denk vooral vanuit de perspectief van de publiek. Schrijf niet meteen over de voordehandliggende onderwerpen, want zo zijn er al duizenden geschreven. Schrijf over wat je klanten daadwerkelijk willen weten.

Wat je in gedachten moet houden als je een eBook wilt schrijven:

Kies het onderwerp waar je over wilt schrijven zorgvuldig  

Kies geen onderwerp dat te breed is, beperk het en concentreer je op één bepaald element.

Schrijf een inleiding 

Wanneer je de inleiding begint te schrijven, denk aan het doel dat je voor ogen hebt, want een inleiding bepaalt de richting van het eBook. Idealiter, is wat je schrijft ook in de huidige marktomstandigheden belangrijk en relevant. 

Doe onderzoek 

Nu is het belangrijk dat je informatie verzamelt om je idee te ondersteunen. Vergeet niet dat het om kwalitatieve bronnen moet gaan - boeken, nieuws en rapporten van deskundigen en experts. 

Schets de inhoud van het eBook 

Een goed gestructureerde schets bij de hand zal je helpen duidelijkheid te krijgen in het eBook. Je moet tijdens deze stap beslissen welke feiten je van plan bent op te nemen in je eBook en ze in de gewenste volgorde te plaatsen.

Tijd om te schrijven! 

Hou rekening met de structuur (inleiding, body, conclusie). Zorg er ook voor dat je bronnen aanhaalt, voorbeelden geeft vanuit de praktijk en je uitspraken kan ondersteunen met statistieken.

Herzien en aanpassen 

Vooraleer je je eBook online zet, is het belangrijk dat je het aanpast, waar het nodig is. Leg het eBook op zijn minst enkele uren opzij en kom er dan op terug. Zorg voor een logische flow waarbij elke zin zinvol is. Controleer op schrijfproblemen.

Er zijn uiteraard nog heel wat andere vastgoed branding ideeën die je kunnen helpen om jezelf te onderscheiden in de vastgoedmarkt, maar bovenstaande ideeën helpen je alvast op weg.